Vejde se ložnice do nejmenšího bytu?

S dnešní poptávkou po menších městských bytech se musíme zamyslet, jak do takové garsonky napasovat plnohodnotný prostor pro spánek. Ne každý disponuje zvláštní místností pro umístění své ložnice a nemá kapacity nabudování oázy klidu podle fengshui. Podívejte se na moderní tipy, jak vyřešit nocování v pidi bytech.

Pro noční ptáky výklopnou postel
Mladí a aktivní obyvatelé garsonek, kteří se chodí domu opravdu jenom osprchovat a přenocovat, zhodnotí jako optimální řešení výklopnou nebo výsuvnou postel. Přes den ji v mžiku schováte a díky ušetřenému místumůžete ve svém mini bytečkupořádat posezení nebo večírek pro pár známých. V kombinaci s okolním skládacím nábytkem lze v garsonce vyčarovat vzdušnou atmosféru. Např. jeden z modulů variabilní nábytkové sestavy Plexat nabízí vysouvací jednolůžko z nízké skřínky v mnoha barevných provedeních.

Ani rozkládací sedačky nemusí být apriori špatnou volbou. V dnešní době si vyberete takovou, která po rozložení splňuje standardní rozměry manželské postele a díky volně ložené matraci bez začalounění si vyberete tu správnou tvrdost a odpovídající kvalitu.

Pro páry postel bez zbytečností
V malém bytě si s nočními stolečky a extravagantními tvary postelí příliš neužijete. Pro odlehčení prostoru zvolte postel na nohách, s maximálně ořezanou aditivní šířkou a délkou postele, kterou přidávají různá „stylová“ zahnutí a tlusté čalounění po obvodu. Pokud nezvolíte výsuvnou či vyklápěcí variantu postele, zauvažujte nad minimálními rozměry, jež jsou pro vaše partnerské spaní přijatelné. Někdo se ve dvou vyspí na posteli 200x140 cm, zatímco jiný se potřebuje pořádně rozvalit.

A co soukromí?
V garsoniéře se budou živly spolubydlících občas setkávat více, než by si třeba i zamilovaní milenci přáli. Občas chce jeden podřimovat, zatímco druhý musí do noci dodělávat pracovní resty. Nezoufejte, vizuální oddělení zajistí paravány a důmyslné rozdělení místnosti do klidové a pracovní zóny. Vytvořte si pomyslnou ložnici v rohu místnosti co nejdále od dveří a opticky ji oddělte zástěnou nebo světlým, ale světlo nepropouštějícím závěsem.

Obývání menšího bytu neberte jako nevýhodu, ale naopak jako příležitost ukázat svou nápaditost a využít důmyslná a originální řešení, kterých je na českém trhu stále širší výběr. Atypické interiéry si přímo říkají o vlastní návrhy nebo zakázkovou výrobu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry