Jak ochránit své věci během stěhování

Stěhujete se do nového bytu a čeká vás celá řada úkolů a plánování. Nezanedbatelné je i důkladné zabalení všech věcí před jejich převozem. Kde ale sehnat vhodný balicí materiál a krabice? Máte hned tři možnosti, jak si s takovým úkolem poradit.

1. Krabice ze supermarketu
Získat prázdné krabice zdarma v obchodech se zdá být velmi výhodné a snadné řešení. Nemusí to tak ale být vždy. Obchodní domy se řídí přísnými pravidly a pracovními postupy a na řadě míst vám odmítnou pomoc. Pokud nějakou krabici přeci jen získáte, nebude nejspíš příliš bytelná a tím pádem ani vhodná k balení zejména cenných věcí a těch, které by se mohly při převozu rozbít.

2. Recyklujte
Pokud se stěhujete jen do vedlejšího vchodu a neriskujete tak při dlouhých transportech poškození svých cenností, buďte inovativní.

Slepte si vlastní krabice ze staré lepenky, upotřebte schované krabice od spotřebičů a bot, křehké věci zabalte do novin a už jednou použité bublinkové fólie a balicího papíru. Pokud máte obalového materiálu nastřádáno dostatek, ušetříte nejen svou peněženku, ale i přírodu.

3. Půjčte si kvalitní obaly
Stěhujete-li se daleko a nechcete nic nechat náhodě, vypůjčte si na stěhování krabice od některé spolehlivé firmy. Pohodlně tak zabalíte všechny své věci do obalů odpovídající kvality a příslušné velikosti. Ušetříte tak místo v autě při převozu a nebudete se o své věci muset bát.

Pokud chcete vsadit na jistotu, nechte své věci zabalit přímo odborníkem. Vyplatí se to zejména u elektroniky a jiných cenností. Stěhovací firma vše pečlivě demontuje a zabalí, převeze a opět vybalí a složí ve vašem novém bytě. V tomto případě dokonce ušetříte za většinu obalů, protože je dostanete zapůjčené zdarma. Kvalitní firma vám veškerý majetek během stěhování také pojistí.

Samozřejmostí je v posledním případě také úspora času, kterou byste trávili balením a vybalováním všech vašich věcí. Stěhování si dokonce můžete naplánovat na všední den, odejít do práce a u stěhování vůbec nemusíte být. Odpoledne už jen v novém bytě převezmete zásilku a máte po starostech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky