LED osvětlení – ideální do domácnosti i na stavbu

Ty tam jsou doby, kdy na trhu s osvětlením hrály prim klasické žárovky. Pro svou energetickou neefektivitu jsou nahrazovány daleko úspornějšími variantami – zejména čím dál oblíbenějším LED osvětlením. Své uplatnění našlo nejen v domácnostech, ale i v areálech, skladech, obchodech či na stavbách. Zjistěte, jak jednoduše ušetřit na energii doma i ve vašem podnikání.

LED žárovka – do domácnosti jako stvořená
Ne nadarmo si LED žárovky našly cestu do našich domácností. Díky pokročilé technologii dokážou snížit náklady na energii až o 4/5 a přitom nabízí širokou škálu variability. Nevyhovuje vám barevná teplota osvětlení ve vaší ložnici či pracovně? Nevadí, díky LED žárovkám si můžete vybrat od té nejteplejší bílé (2 800 kelvinů) až po studené tóny (5 500 kelvinů). Chcete zúžit vyzařovaný úhel světla a nasvítit třeba jen část místnosti? Není problém – s LEDkami můžete měnit kužel světla od 30°, 60°, 120° až po 360°. Žádáte, aby LED žárovka vypadala stejně jako ta klasická? Nebo aby byla ve tvaru svíce? Nebo aby snad měla futuristický vzhled? Vše je možné.

LED žárovky najdou uplatnění v kterékoliv místnosti vašeho domu či bytu. Dětský či obývací pokoj si zaslouží teplou barvu světla, naopak vaše pracovní místo je vhodné doplnit studenějšími odstíny bílé. Pro ložnici dokonce můžete využít stmívatelné LED žárovky, které navodí příjemnou intimní atmosféru. S LEDkami budete experimentovat, nestanete se pouhou obětí, jako tomu bylo u běžných žárovek. Stejně jednoduché to je i s kompatibilitou patic – vystačíte si pravděpodobně jen s paticí E27, kterou najdete u řady lustrů, lampiček i dalších svítidel. Vaši LED žárovku pak stačí jednoduše našroubovat tak, jak jste byli dosud zvyklí.

LED reflektory, ideální na stavbu i do skladů
Technologie LED se však stala oblíbenou i mezi podnikateli. Stavby, zahrady, parkoviště, domy, areály, obchody, budovy, památky či sklady; všude tam najde uplatnění jedno z nejuniverzálnějších osvětlení na trhu – LED reflektor. Oproti běžnému halogenovému řešení nabízí úsporu energie až 90 % a navíc s 9x delší životností! Díky diodám je také možné využít řady dalších vychytávek, jako je například okamžité 100% osvětlení. Není tedy třeba čekat při každém zapnutí reflektoru na „naběhnutí“, jak to známe u těch halogenových.

Podnikatelé dále oceňují možnost nastavení stmívání či vysokou odolnosti proti poškození. Opomenout nelze ani výrazné snížení vyzařovaného tepla, čímž se maximálně eliminuje možnosti vzniku požáru či poškození osvětlovaného objektu. LED reflektor navíc nevydává žádné ultrafialové ani infračervené záření; neobsahuje ani nebezpečné látky, jako je rtuť či olovo. Prostě a jednoduše – dokonalé zařízení k osvětlení vašeho staveniště, billboardu, parkoviště nebo skladu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry