Dobrá postel - základ kvalitního spánku

To, jak se vyspíme, často ovlivňuje celý den. Spánek regeneruje naše tělo a dodává sílu na další dny. Je to často jediná relaxace, kterou si dovolíme. Dopřejme si tedy takovou postel, na které se bude dobře spát a dostatečně si na ní odpočineme.

Z čeho?
Hlavním předpokladem pro zdravý a spokojený spánek je kvalitní postel s vhodně zvolenou matrací a roštem. Nejčastějším materiálem pro výrobu postele je masivní dřevo. Nabídka různých druhů dřeva, barevného moření a tvarů je dnes tak široká, že se skvěle hodí do tradičního i moderního interiéru.

V obchodech naleznete kovové či čalouněné postele, ale ty vám nedopřejí takový komfort. Navíc čalouněné postele jsou typickými „lapači“ bytového prachu a vyžadují daleko náročnější údržbu. 

Postel Samanta je vyrobena z kvalitního bukového dřeva. Je vhodná pro každý lamelový rošt. Pro větší komfort lze doplnit úložnými prostory a nočními stolky. Tvoří dominantu každé ložnice.

 

 

Jak velkou?
Jaká je ideální velikost postele? Pro každého jiná – když si lehnete, mělo by vám zbývat volné místo nejméně 10 cm nad hlavou a 10 cm pod nohama, čili vaše lůžko by mělo být o 20 -30 cm delší, než je vaše výška.

Optimální šířka jednolůžka je alespoň 90 cm. Užší postel zvolte pouze v případě, že nemáte dostatek prostoru v ložnici. Čím užší, tím hůře se uvolníte a bude se vám špatně spát.

Výška postele souvisí se vstáváním – lidé s vyšší postavou a starší osoby uvítají spíše vyšší postel ve 45 – 50 cm nad zemí. Opět záleží na postavě - lýtka a stehna by vám v sedu měla svírat pravý úhel.

Jakou matraci?
Matrací je v dnešní době nepřeberné množství. Můžete vybírat z různých materiálů – latex, pružiny, taštičkové pružiny, studená pěna, líná pěna, bio pěna atd. Matrace by měla poskytovat komfort a pohodlí. Její ortopedické vlastnosti, zónování a profilace vám pomohou od bolestí zad, kloubů či hlavy. Pro manželské postele jsou ideální partnerské matrace, které mají odlišné tuhosti ložných ploch.

Výběru správné matrace byste měli věnovat dostatek času i financí. Užitečným pomocníkem, který vám doporučí matraci přímo pro vaše záda, je Dr.Sleep. Je dostupný on-line 24 hodin denně.

Matrace Fox poskytuje vynikající ortopedické vlastnosti díky 7 anatomickým zónám. Líná bio pěna, ze které je matrace vyrobena, se ve vybraných místech dokonale přizpůsobí tělu a podepře páteř tak, aby zůstala v rovné poloze. Byla zkonstruována dle nejčastějších přání zákazníků, unikátní na trhu je svou výškou 28 cm.


K matraci rošt...
Každá matrace by měla mít i odpovídající podklad – pevnou desku nebo rošt. Z praktického hlediska je vhodnější spíše rošt, protože dokáže zajistit potřebné větrání matrace. Vybírat můžete mezi pevnými rošty z latěk nebo lamel. Důležité je, aby mezery mezi nimi nebyly větší než 4 cm. V opačném případě by vám hrozilo nebezpečí vzniku úrazu nebo by se časem znehodnotily vlastnosti matrace.

Velmi pohodlné jsou polohovatelné rošty, u kterých můžete zvednout oblast pod zády, hlavy nebo nohou. Pro postele s úložným prostorem jsou praktické rošty s výklopem, starší nebo špatně pohyblivé osoby uvítají polohovací rošt s motorkem na dálkové ovládání.

Masivní lamelový rošt Double Expert Moto je poháněn dvěma elektromotory. Umožňuje nastavování různých poloh v oblasti hlavy, zad a nohou pomocí dálkového ovládání. Přispívá ke komfortnímu a zdravému spánku.

 

 

 

Kvalitní postele, matrace, rošty a další postelové doplňky naleznete na www.matracetropico.cz




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry