Váháte nad změnou dodavatele energií? Ověřte si, zda neplatíte zbytečně!

Váháte nad změnou dodavatele energií, ale nebaví vás zjišťovat a srovnávat ceny plynu a ceny elektřiny? Je tu rychlá pomoc, on-line kalkulačka na které si spočítáte vaši roční úsporu plynu a elektřiny. Zároveň můžete stejně jednoduše dodavatele energií změnit.

K důvodům, proč měnit dodavatele energií vede především snaha ušetřit a neplatit zbytečně vysoké ceny. Další příčinou mohou být také pochybnosti o správných vyúčtováních poskytovaných služeb,  neochotě řešit vaše dotazy, či stížnosti. Prostě o celkovém přístupu a komunikaci současného dodavatele s vámi, zákazníky.

Jak se pozná solidní dodavatel energií – plynu a elektřiny?
Solidní dodavatel energií nemá nadsazené ceny a rozhodně by neměl chtít po zákazníkovi žádné skryté aktivační, deaktivační, sankční, nebo jakékoli jiné poplatky, které neuvádí ve své cenové nabídce.  

Seriózní poskytovatel nabídne svým zákazníkům klientskou podporu například ve formě bezplatné linky s informovanými a ochotnými pracovníky, kteří dovedou zodpovědět všechny dotazy a začnou řešit případné problémy.

Důvěryhodný dodavatel uvádí o sobě a svých službách komplexní informace. Má jasné a srozumitelné podmínky. Ve stanovených lhůtách provádí pro klienta podrobné vyúčtování svých služeb a je ochoten vždy pomoci a poradit.

Správní dodavatelé plynu - kde je najít?
Dodávky plynu v současnosti nabízí v České republice desítky společností. Zjednodušte si dlouhé vyhledávání a využijte on-line kalkulačku plynu, která vám po zadání základních informací spočítá kolik za plyn zaplatíte u jednotlivých dodavatelů a  jakou částku  ušetříte oproti stávajícímu dodavateli.

Nezapomeňte, že smlouvu o dodávkách plynu mohou zákazníci uzavřít na dobu určitou, nebo na dobu neurčitou. Každá forma má své výhody i nevýhody, proto je důležité zvolit správně. Je třeba mít na paměti skutečnost, že smlouvu na dobu určitou podepisujete i na několik let.

Noví dodavatelé elektřiny - vyplatí se změna?
Změnit dodavatele elektřiny může již od začátku roku 2006 každý odběratel elektrické energie. Přechod k  jinému dostupnému poskytovateli má mít své opodstatnění ve formě úspory finančních prostředků, případně kvalitnějších služeb.

Obecně platí, že ušetří především zákazníci, kteří odebírají větší množství elektřiny - čím větší odběr, tím vyšší může být úspora. U malé domácnosti tak půjde o částku zhruba v řádu stokorun.

Dá se předpokládat, že nejvíce finančních prostředků uspoří domácnosti, které používají elektřinu k plnohodnotnému vytápění obytného objektu, nebo elektřinou ohřívají vodu.

Jak najít největší úsporu a nejlevnějšího dodavatele elektřiny?
Využijte naší jednoduché kalkulačky elektřiny, která vám po zadání základních údajů okamžitě zobrazí, kolik za elektřinu zaplatíte u jednotlivých poskytovatelů v porovnání s vaším současným. Uvidíte také vaši možnou úsporu v případě přechodu k levnějšímu dodavateli. Zadání údajů do kalkulačky je rychlé a nezávazné. Pokud se na základě zjištěných informací rozhodnete, zároveň můžete změnu jednoduše a zdarma udělat ze svého počítače.

Odběratelé nejsou v  přechodu k  jinému dodavateli elektřiny omezeni. Změna poskytovatele je bezplatná a podle zákona má proběhnout do 10 dnů. Nezapomeňte však na to, že výpovědní lhůta obvykle bývá 3 měsíce.

Také hypotéku si můžete na Usetreno.cz spočítat jednoduše a pohodlně. Kalkulačka hypotéky vám vypočte nejvýhodnější hypotéku podle zadaných kritérií. Stejně komfortně si vybranou hypotéku můžete prostřednictvím Usetreno.cz sjednat.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky