Soutěžte v červnu a vyhrajte pro svého psa 3000 Kč!

Červnová soutěž začíná, soutěžte a vyhrajte pro svého psa poukaz na 3000 Kč! Za poukaz pro vašeho psího kamaráda vyberete barevný značkový pelíšek, obojek a veselé hračky značky ROGZ. Stačí nejpozději do 30.6.2014 správně odpovědět na dvě lehké soutěžní otázky. 

Patronem červnové soutěže zaměřené na naše psí kamarády je ROGZ.CZ, známá značka s kompletní nabídkou designových chovatelských potřeb a superprémiových a prémiových krmiv i módních doplňků.

Soutěžní otázky:

1. Patří do kompletní výbavy pro štěně sprej proti okusování?
a)  ne
b) ano

2. Je v nabídce obojků pro štěňata i obojek stříbrné barvy?
a) ano
b) ne 

Soutěž probíhá v termínu od 1.6. – 30.6.2014. Své odpovědi posílejte na soutez@bydlet.cz. Do slosování budou zahrnuti jen ti respondenti, kteří pošlou správné odpovědi na všechny soutěžní otázky nejpozději do 30.6.2014. Každý respondent soutěže může zaslat pouze jeden e-mail. Po ukončení soutěže bude vylosován výherce, který si převezme výhru od ROGZ.CZ. O výhře bude informován e-mailem. Respondenti naší soutěže souhlasí s tím, že na jejich e-mail může být zadavatelem soutěže zasláno reklamní sdělení. 

Výherní poukaz se nevztahuje na zboží v akci nebo ve slevě. Platí pouze pro produkty “značky ROGZ”.

Rozhodli jste se pořídit štěně a nevíte co vás čeká?
S pořízením štěňátka přijdou i nemalé starosti. Připravte se, že je to podobné, jako pečovat o malé dítě. Také štěně vyžaduje nepřetržitou péči a pozornost svého okolí. Tuto odpovědnost na sebe berete do dalších let.

Jaké plemeno pejska si vybrat?
Plemeno pejska by mělo korespondovat s vaším životním stylem. Každé plemeno vyžaduje jinou péči. Týká se to především dostatečného pohybu, který by měl mít denně každý pes, krmení, návštěv zvěrolékaře a celkové pozornosti.

Nenechte se zmást velikostí plemene. Mnohdy štěně malého plemene vyžaduje více pohybu a pozornosti, než štěně velkého plemene. Některá plemena psů jsou úzkostlivá, proto vámi oblíbené kino nebude jednou za čtrnáct dnů, ale omezíte se na kino jednou měsíčně apod. Úskalí s pořízením štěňátka je mnoho, ale všechny tyto nepříjemnosti vynahradí porozumění, souznění a láska s vaším novým kamarádem.

Chcete mít doma pejska s dokumenty nebo zvolíte levnější variantu?
Plánujete, že z vašeho štěňátka bude šampión? Pak si jej pořiďte určitě s dokumentací jeho rodu. Pořízení štěněte s PP je dražší, ale je jistota koho kupujete. Máte všechny potřebné informace o rase, původu, takže by se nemělo konat žádné překvapení.

U voříška si nemůžete být jisti ani velikostí ani povahou, temperamentem apod. Prostě je to tak trochu „zajíc v pytli“.

Existuje ještě jedna varianta a tou je zakoupení čistokrevného křížence. Každý z rodičů je jiné rasy s PP a potomek většinou dědí jen ty nejlepší vlastnosti. Málokdy zdědí zdravotní nebo povahové vady svých rodičů, ba naopak štěňata vykazují nejlepší vlastnosti od obou.

Co vyžaduje péče o štěně?
Péčí o štěně se rozumí udržování jeho kůže, kožichu, zubů, dásní a drápků v dobrém stavu. Péče o pejska by se měla stát pravidelným rituálem, při kterém si budete upevňovat svou autoritu. Abyste mohli pečovat o pejska, potřebujete výbavu pro štěně.

Co do začátku potřebuje vaše štěně?
Kompletní výbava pro štěně by měla být doma dříve, než si štěňátko přinesete. Do takové výbavy například patří plastové misky s nerezovou vložkou, kartáče na vyčesávání srsti, šampony. Nezbytností jsou pak odolné obojky pro štěňata, vodítka, spreje proti okusování, které zabrání štěněti okusovat předměty v domácnosti díky své nepříjemné hořké příchuti. Velký výběr i hezký design naleznete u značky ROGZ.

V začátcích vám s venčením pejska pomůže psí záchod Savic. Je vhodný nejen pro štěňata, ale i pro nemocné a staré psy.


Pro pocit bezpečí musí mít každé štěňátko v bytě svůj pelíšek
Při výběru se zaměřte především na praktické vlastnosti pelíšku. Pelíšek pro štěňátko by měl být vyrobený z pevného odolného materiálu. Značka ROGZ nabízí pelíšky z materiálu RipStop nylon, který je nepromokavý, tekutiny po povrchu stečou a nevsají se. Výplň je z dutého vlákna, nepohlcuje pachy, tím nepodněcuje štěňátko ke škrábání a ničení pelíšku. Povlak pelíšku je sundávací na zip a můžete jej prát v pračce na 30 °C. Dokonce vybrané dekory pelíšků ROGZ designově sladíte s obojkem, vodítkem nebo miskou na krmení.

Nezapomeňte na hračky, které ocení každé štěně. Časem poznáte, které hračce dává váš pes přednost. Jeho hravost i výběr hraček se v průběhu měsíců a let bude měnit. 

 

Václav Masopust
www.ROGZ.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky