Závadné džemy a povidla: SEZNAM PRODÁVANÝCH VÝROBKŮ

TNBiz, 4.8.2014

Inspekce laboratorním rozborem v nevyhovujících výrobcích zjistila nižší než na obalu uvedený obsah ovoce, přítomnost nedeklarovaných druhů ovoce a nižší než deklarovaný obsah ovocných i dodaných cukrů. Zjištěné nevyhovující produkty:
 

(Ahold) BASIC JAM RASPBERY (EXTRA DŽEM MALINOVÝ) v balení 450 g, s označením data minimální trvanlivosti do září 2015, výrobce: neuveden, země původu: Nizozemsko. Na obalu je uvedeno: Pro výrobu 100 g hotového výrobku bylo použito 45 g ovoce, laboratorní analýza ale prokázala přítomnost ovoce v množství 33,5 g na 100 g výrobku. Analýza rovněž prokázala přítomnost látky sorbitol, která indikuje přítomnost i jiných druhů ovoce, než na obalu deklarovaných malin. SZPI džem odebrala v provozovně spol. AHOLD Czech Republic, a. s. na Radniční ul. v Mostě.
 

Švestková povidla s Jackem v balení 235 g, s označením data minimální trvanlivosti do 31. 1. 2015, výrobce: Lucie Bayerová, Na Rampách 7, Praha 9-Vinoř, země původu: ČR. Na obalu je uvedeno: obsahuje 177 g švestek na 100 g hotového výrobku, laboratorní analýza ale prokázala přítomnost švestek v množství maximálně 120 g na 100 g hotového výrobku. SZPI povidla odebrala v provozovně Kateřina Strnadová na Tauferově ul. v Praze.
 

Výběrový Extra DŽEM Zahradní směs s kousky ovoce, v balení 395 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 31. 12. 2016, distributor: PT servis konzervárna spol. s r.o., Purkyňova 1000, Tábor, země původu: Německo. Laboratorní analýza SZPI ve výrobku prokázala o 20% nižší obsah cukrů pocházejících z ovoce i dodaných cukrů (tzv. refraktometrická sušina), než kolik odpovídá označení. SZPI vzorek odebrala u distributora.
 

Výběrový Extra DŽEM Meruňka s kousky ovoce, v balení 395 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 31. 12. 2016, distributor: PT servis konzervárna spol. s r.o., Purkyňova 1000, Tábor, země původu: Německo. Laboratorní analýza SZPI ve výrobku prokázala o 20% nižší obsah cukrů pocházejících z ovoce i dodaných cukrů (tzv. refraktometrická sušina), než kolik odpovídá označení. SZPI vzorek odebrala u distributora.
 

S kontrolovanými osobami inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky