Zdravá cibule: babičky radí nejméně 6 cibulí týdně
Zelenina, jakou je cibule, je nejen oblíbenou ingrediencí, ale i velkým pomocníkem pro vaše zdraví. Posiluje imunitní systém a snižuje riziko trombózy a hladinu cukru v krvi.

Když konzumujete velké množství cibule, sníží se vám riziko vzniku rakoviny žaludku. Cibule navíc snižuje i riziko výskytu rakoviny prostaty, a dokonce jícnu. Podle babských rad by člověk měl sníst nejméně šest cibulí týdně.
Je ale třeba dbát na to, abyste ji používali vždy čerstvou. Nakrájená cibule totiž po 12 až 24 hodinách začne vytvářet jedovaté toxiny. Můžete z toho dostat i žaludeční infekci.
Vařená cibule je podle odborníků magnetem na bakterie, nedoporučují ji tedy zejména v salátech. Důležité je také správné uskladnění, protože jinak může v cibuli být velké množství choroboplodných organismů.
Skladujte ji na suchém místě, třeba ve špajzu v přepravce. Ideální je mít cibuli zavěšenou ve svazcích.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Sacharidy na talíř patří, velmi však záleží na kvalitě, množství a denní době
- Zkroťte horko i zimu a šetřete za elektřinu – klimatizace naplno
- Zprávy z jižních Čech: Když se ochladí, turisté míří radši na památky. Rozmary počasí přivedly na hrady a zámky víc lidí (audio)
- Benešov ožije příjezdem 7. kavalerie. Průvod otevře tradiční Custerův memoriál
- Každý den miliony zbytečných lahví. Pokud by 25 % nápojů bylo prodáváno v opakovaně použitelných obalech, ušetřily by se až 3 miliardy PET lahví ročně. Ještě jednodušším řešením je více využívat kohoutkovou vodu
- Praní a sušení, které ladí s vaším domovem