Jak vybrat ty nejlepší granule pro svého psa?

Každý chovatel psa jistě při jeho pořízení stál před otázkou, zda ho krmit doma připravenou stravou nebo kupovanými krmivy. Příprava domácí stravy je náročná na čas a také je obtížné dodat pejskovi ve správné míře přesně to, co jeho organizmus potřebuje. Kupované krmivo proto většinou v této otázce vítězí a to především jako granule pro psy.

Ty jsou nejsnazším způsobem krmení a zároveň psům chutnají. Je ale potřeba při jejich výběru dbát především na kvalitu granulí, tedy použitých surovin i jejich zpracování, to by mělo být vždy tím nejdůležitějším kritériem. A pak je také nutné přihlížet k tomu, o jakou rasu se jedná a hlavně v jakém věku pes je, podle toho se jeho potřeby stravování liší. Jak tedy vybrat tu nejlepší stravu pro svého čtyřnohého kamaráda?

Jaký vybrat druh granulí?
Levné granule v hypermarketech slibují univerzálnost napříč všemi velikostmi psů a jejich věkovými kategoriemi. Jenže každé plemeno má trochu jiné specifické nároky na krmivo a hlavně se tyto nutriční požadavky mění v průběhu života psa. Štěňata potřebují stravu, která pokryje jejich výživové nároky při vývinu a dodá jim dostatek vápníku pro silné kosti a další živiny pro rychlý růst svalové hmoty.

Dospělí jedinci potřebují dostatek energie na všechny pohybové aktivity a také vyvážený imunitní systém, který je podporován vitamíny a minerály. Psí senioři zase už mohou mít problémy se zažíváním, a proto je strava určená přímo pro ně dělaná tak, aby byla stravitelnější. Samozřejmostí by tak mělo být  vždy kupovat jen kvalitní granule pro psy od výrobců, kteří na toto myslí, a volit podle konkrétních potřeb svého pejska.

Jaké by mělo být složení krmiva?
V kvalitních psích granulích je vždy obsaženo vše, co pes potřebuje. Hlavní složkou musí být maso, vždyť psi jsou masožravci. Tady opět nejsou vhodné příliš levné granule, u kterých bývá podíl masa z velké části nahrazován obilninami, ty psovi pouze zaplácnou žaludek a nic mu nedodají. Kladem je naopak podíl ovoce a zeleniny v granulích, který prospívá jak zažívání, tak především posiluje imunitu.

Některá špičková krmiva, jako například psí granule Taste of the Wild od americké firmy Diamond Pet Product, obsahují navíc i probiotika a prebiotika, která mají velmi pozitivní vliv na zažívání a tím i celkový zdravotní stav pejska. Do kvalitního krmiva není třeba přidávat žádné další vitamíny a minerály, jejich obsah bývá dostatečný.

Jakou cenovou kategorii zvolit?
O nejlevnějších granulích jsme si již řekli, že moc dobré nejsou. Pak se tedy nabízí střední a špičkové kategorie, kde se ceny pohybují i kolem 100 Kč za kilogram, myšleno při koupi větších baleních, které jsou výhodnější. Sice to není zrovna nejmenší částka, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, že za to dostanete vy, a především váš psí miláček tu nejvyšší kvalitu.

Špičkové psí granule bohatě pokryjí veškeré stravovací potřeby psa a měly by také tvořit minimálně 90% jeho denního příjmu, zbytek je možné doplnit různými pamlsky. Vzhledem k tomu, jak důležitá je pro zdraví a vitalitu psa jeho správná výživa, není ta cena zase tak vysoká.

Zmiňované granule Taste of the Wild představují zástupce právě z této špičky mezi psími krmivy. Jsou složeny z nejkvalitnějších surovin a vyzkoušet můžete hned několik i netradičních příchutí jako pečený bizon, kachní maso, hovězí maso s pečeným divočákem, jehněčí maso nebo losos a mořské ryby. Toto kompletní krmivo pro psy je jedním z nejlepších na světovém trhu a i u nás si získává čím dál větší oblibu u majitelů psů, protože jejich svěřencům opravdu prospívá a chutná. Koupit ho můžete třeba v e-shopu www.mujmazlik.cz, který zaručuje rychlé dodání po celé České republice, možnost osobního odběru v Praze a při nákupu nad 2000 Kč dopravu zdarma.

Najdete zde také všechny další potřeby pro pejsky i jiná domácí zvířata.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky