Vánoční cukroví: pečete vánoční cukroví? Letos ušetřete čas a kupte hotové těsto!

Přípravy na Vánoce a začátek adventu jsou v mnoha rodinách spojeny s vůní vanilkových rohlíčků, vánočních perníčků nebo kokosek. Česká tradice pečení vánočního cukroví je jednou z nejkrásnějších, vyžaduje ale dost času a úsilí. Mnoho lidí tak sahá po nákupu chlazených těst, díky kterým ušetří několik cenných hodin.

V nabídce obchodů Tesco je nyní pestrá paleta hotových těst, které usnadní pečení řady oblíbených druhů vánočního cukroví. „Kupování hotových těst je v posledních letech velký trend. V předvánočním období prodáme desítky tun již připravených těst na vánoční cukroví. Ve většině českých domácností se Vánoce neobejdou bez lineckého cukroví a vanilkových rohlíčků, protože právě tato dvě těsta patří mezi nejvíce prodávaná,“ říká Lukáš Mutl, nákupčí lahůdkového sortimentu společnosti Tesco.

Cukroví bez lepku
Osoby potýkající se se zvýšenou citlivostí na lepek či s celiakií mají výběr vánočního cukroví většinou omezený. V letošním roce proto Tesco zařadilo do sortimentu novinku, listové bezlepkové těsto. „Speciální listové bezlepkové těsto se hodí jak na přípravu klasického vánočního jablečného závinu, tak i kremrolí, skořicových roládek či vánočních hvězdiček,“ doplňuje Lukáš Mutl.

V obchodech Tesco jsou od konce listopadu v prodeji tato těsta od českých společností:

• těsto na vanilkové rohlíčky

• linecké těsto vanilkové

• linecké těsto kakaové

• perníkové těsto

• kokosové těsto

bezlepkové listové těsto



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky