ČOI vyrazila na předsilvestrovské kontroly, stánkaři utekli!

TNBiz, 30.12.2014

Při obřím zátahu na tržnici nedaleko hraničního přechodu Rozvadov objevili inspektoři stovky kusů nebezpečných pum a petard. Většinu dokonce v jediném stánku, jehož majiteli teď hrozí až desetitisícové pokuty.

Pyrotechnika téměř na každém stánku - to je jedna z tržnic nedaleko česko-německé hranice. Rakety, pumy nebo světlice tu ale nemají co dělat, stánkaři mohou prodávat jen například prskavky nebo práskací kuličky.

Ve chvíli, kdy padlo slovo inspekce, začaly se stánky jako mávnutím kouzelného proutku zavírat. Inspektoři se tak museli spokojit jen se dvěma úlovky.

Pro inspektory to znamená spoustu psaní a počítání zboží - třeba nebezpečných petard, které se nelíbí ani inspektorům z Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva, je na stánku víc než dvě stě krabiček. A zatímco tento obchodník už inspektorům neunikne, jeho sousedi se snaží zachránit, co se dá.

Většinou tím, že stáhli rolety a vypařili se jak pára nad hrncem. Inspektoři jsou bohužel na podobné výstupy zvyklí. Stánkaři se prý ke svému zboží vrátí pět minut potom, co inspekce odjede.

Pokud jde o pyrotechniku, není lpění na předpisech žádná zbytečná buzerace. V zimním počasí totiž mohou kulové pumy, petardy a rachejtle zvlhnout a pak už jsou navždycky nespolehůlivé a tím pádem nebezpečné.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky