Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny

Topná sezóna s sebou každoročně přináší další výdaje za plyn a elektřinu. Věděli jste, že dodavatele plynu a elektřiny si můžete zvolit libovolně? Já jsem o této možnosti dlouho netušila, nicméně jsem to pojala jako výzvu. Když už byly částky za energie neúnosné, začala jsem se o tuto problematiku více zajímat. Zjistila jsem, že změnou dodavatele plynu a elektřiny lze ročně ušetřit až několik tisíc korun. To mne pochopitelně velice zaujalo. Ceny plynu a cena elektřiny se totiž u jednotlivých dodavatelů liší a to opravdu značně. Pokud vás tento problém také trápí, není nic jednoduššího, než udělat první krok ke změně dodavatele.

 

Přechod k jinému dodavateli se vyplatí

Na internetu lze najít jednoduchou kalkulačku, která vám pomůže se v cenách jednotlivých dodavatelů zorientovat. Stačí vyplnit základní údaje o vaší dosavadní spotřebě a také zmínit místo bydliště. Kalkulačka vám zobrazí dodavatele, kteří nejvíce vyhovují vašim požadavkům. Mé potřeby nejvíce splňuje společnost Global Energy. Dodavatel elektrické energie a zemního plynu Global Energy působí na trhu od roku 2010 a za tu dobu si získal přední postavení v dodávce energií. Dodavatelé plynu nemusí být vždy solidní, ale já už vím, že na tuto společnost se lze plně spolehnout.

Zkušenosti s Global Energy

Mé dosavadní zkušenosti s tímto dodavatelem plynu a elektřiny jsou velmi pozitivní. Splátky za energie se značně snížily, navíc jsem se nesetkala se skrytými poplatky ani dalšími chytáky ve smlouvě. Na mé otázky ihned odpoví. Velmi jsem ocenila férový přístup k zákazníkovi a snahu mu pomoci.

Rozhodující nejsou jen cena plynu a elektřiny, ale také dobré reference a zákaznický servis

Global Energy uvádí, že zemní plyn od nich je levnější až o 21 %, v porovnání se standardním tarifem největšího tuzemského dodavatele. Samozřejmě konečné číslo je v každé domácnosti trochu jiné, nicméně je skutečně pravda, že přechod k tomuto dodavateli vám ušetří několik tisíc za rok. Dodavatelé elektřiny se skutečně liší nejen v ceně, ale také v jednání a komunikaci se zákazníky. Pokud si tedy nejste stále jisti, komu věřit, využijte srovnání dodavatelů elektřiny a plynu dle kalkulačky a také si zjistěte určité reference. Není totiž důležité jen to, kolik ušetříte, ale také kvalita jednání a komunikace.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky