Lyžování kousek za hranicemi: podobné ceny, lepší podmínky!
V Harrachově už to znáte nazpaměť? Na Praděd se vám nechce a Kvilda vám připadá jako konec Světa? Žádný problém! Stačí jen popojet o něco dál a vyřádit se v některém ze zahraničních areálů!
Nejblíž to má většina z nás do Rakouska. A sluší se podotknout, že tu milovníci sjezdového i běžeckého lyžování většinou mají mnohem více možností k vyzkoušení a spoustu doprovodných atrakcí a lákadel.
Například středisko Hochficht - Böhmerwald je od hraničního přechodu Zadní Zvonková na jihu Čech vzdálené necelých deset kilometrů a na turisty tu čeká 20 sjezdovek a bezmála metr sněhu.
Další střediska už jsou přece jenom dál - například do Semmeringu k hoře Stuhleck jižně od Vídně cesta z Mikulova měří 180 kilometrů. Do Ebensee pod horu Feuerkogel je to z Dolního Dvořiště asi 140 kilometrů. Pod horu Hochkar dojedete od českých hranic přibližně za tři hodiny, urazíte při tom 150 kilometrů.
A v oblíbeném Kitzbühelu je momentálně mezi 50 a 90 centimetry sněhu, v provozu je všech jednapadesát sjezdovek, které mají podle portálu lyzovani.cz celkovou délku 150 kilometrů, což je číslo, kterému nemůže žádný český areál konkurovat. Ale musíte počítat s tím, že z Prahy je to sem hodně přes 300 kilometrů.
Pokud už i Rakousko máte projeté všemi směry, třeba si v našem velkém přehledu vyberete i jinde - v Itálii, Francii nebo Švýcarsku. Rozhodně je z čeho vybírat.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Radiátor do dětského pokoje: Na co myslet při výběru i vytápění?
- Stále jste nevyměnili starý kotel na uhlí? Porovnejte, čím ho nejlépe nahradit
- Ty architektky, ty designérky, ty filmařky. Festival Film a architektura zaostří na přehlížené tvůrkyně
- Výlety: Kyjovské údolí najdete překvapivě v Ústeckém kraji. Říčka Křinice ho vymodelovala v pískovcích (audio)
- Radioporadna: Země rozhlednám zaslíbená. Máme jich u nás přes 400 (audio)
- Radioporadna: Jak uchovávat chleba? A proč je lepší péct ho v klasické troubě? Radí chlebový someliér (audio)