Psi a kočky doma: důležitý je vhodný vysavač

Zvířecí miláčci jsou sice naše velká radost, pokud ale v bytě máme psa nebo kočku, úklid se poměrně rychle může změnit v noční můru. A nejen to – pokud neuklidíme dostatečně a někdo z rodiny trpí alergiemi či ekzémy, mnohdy se rozhodneme dát zvíře pryč. A přitom by stačilo mít ten správný vysavač.

 

„Pejska máme v paneláku ve 2+1. Je to kříženec a není moc velký, takže se dostane opravdu všude. Chlupy tak máme v posteli, v koberci, na gauči... ale i třeba ve skříni. Syn trpí ekzémy a dětská doktorka nám dokonce doporučila pejska někomu dát. To bychom ale nemohli,“ popisuje paní Jana situaci, kterou prožívá mnoho lidí.

„Synův zdravotní stav se zlepšil díky vysavači pro alergiky Atocare,“ dodává paní Jana. Přestože předtím vyzkoušela mnoho přístrojů, které domácnost chlupů zbavily, stále zůstávalo to, co není na první pohled vidět – roztoči, bakterie a další alergeny, které jejímu synovi způsobovaly potíže.

Jak takový vysavač vybrat? Pro pohodlný úklid je nejvhodnější ruční přístroj a samozřejmostí by měla být UV-C lampa. Nejvíce pozornosti by ale zákazníci měli věnovat HEPA filtru a na výběr by měly být různé módy čištění. Ale pozor – ne všechny vysavače, které se za antialergické označují, takové skutečně jsou. Zaměřte se proto také na doložitelné certifikáty. Jednou z důvěryhodných certifikací může být doporučení Britské asociace pro alergiky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky