Dřevěná truhla jako praktický designový doplněk

Domníváte se, že dřevěné truhly se již přežily a že jsou pouze praktickým kouskem nábytku, který se hodí jen na chaty a chalupy? Pak si projděte současnou nabídku dřevěných truhel a budete okouzleni možnostmi, které moderní dřevěné truhly nabízejí. Truhla již není pouhým úložištěm, ale může být využita i jiným způsobem – jako konferenční nebo noční stolek, sedadlo, botník a další. Truhla je zkrátka doplňkem, který vám pomůže vytvořit příjemnou a útulnou atmosféru místnosti.

Truhly stylové i účelné

Dekorativní prvek nebo prostor pro ukládání věcí? Dřevěná truhla v sobě spojuje oboje. A jistě vás překvapí, že současná nabídka truhel je bohatá. Nejedná se jen o staré použité truhly, ale hlavně ty nově vyráběné, ať již původem od nás nebo dovezené ze zahraničí. Truhly se vyrábějí z masivního dřeva:

• borovice

• dubu

• buku

• mahagonu

• teaku

• manga

a dalších exotických dřevin

Mohou být jednoduché, napodobující původní styl či v luxusním a moderním provedení. Hladké provedení nebo kazetová výzdoba, okrasné i účelové kování jsou pro současné truhly typické a vybrat si může skutečně každý.

Děti dřevěnou truhlu ocení

Umístěte dřevěnou truhlu do dětského pokoje, váš potomek bude nadšen - připomene si pirátské truhly plné pokladů a jistě bude do takového prostoru rád uklízet své hračky. Pokud truhly pro děti sladíte s celkovým interiérem pokojíku, stanou se velice dekorativním doplňkem, který bude vašemu dítěti kdekdo závidět. Z hlediska bezpečnosti je pro děti ideální, když je truhla vybavená zpomalovacím mechanizmem proti náhlému zavření víka.

Truhly dříve a dnes

Dřevěné truhly doprovází naše bydlení již od dávných dob. Ať ve venkovských světnicích nebo v hradech a zámcích, všude bylo některou spatřit. Už v době středověku patřily dřevěné truhly k základnímu vybavení jakékoli místnosti. Jejich původním účelem bylo zajistit čisté a bezpečné uložení oblečení a cenných věcí. Tyto truhly byly pevné, zdobené a s držadly.

V selských chalupách se v truhlách ukládaly potraviny, známé jsou například malované truhly moučnice. Původní truhly měly buď nízký podstavec nebo nožičky, či stály přímo na zemi. Víko bylo vypouklé nebo rovné. Současné truhly mohu být napodobeninou původních, nebo mohou mít vlastní originální moderní podobu – v každém případě budou důstojným designovým doplňkem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry