Jak na jaře připravit vaší zahradu? Hodit se vám bude zahradní domek

Jaro je pro mnohé tím nejkrásnějším obdobím v roce. Příroda je plná barev a vůní, vše se zelená a kvete. Majitelům zahrádek však vznikají na jaře určité povinnosti, které jsou spojeny s její přípravou na novou sezónu. Bez ohledu na to, zda máte zahrádku okrasnou nebo užitkovou, je potřeba provést alespoň částečné úpravy, které ji dají nový kabát.

Příprava zahrady na jaře

Vše začíná naplánováním, do čeho se pustit nejdříve. V prvé řadě byste měli provést úpravu záhonků. Prokypřete půdu a záhony zryjte. Poté můžete pokračovat nákupem okrasných rostlin, stromů, keřů, zeleniny a jejich výsadbou. Zejména u zeleniny je potřeba si dát pozor, zda se mezi sebou jednotlivé druhy snesou a kdy je jejich ideální doba výsadby. Péči zaslouží i trávník, který posekejte, zbavte jej odumřelých rostlin, plevele a mechů. Prostříhejte větve ovocných i okrasných stromů a keřů. Můžete je rovněž postříkat proti škůdcům. Není toho rozhodně málo! A je dobré si vytvořit určitý harmonogram. Velice užitečný návod, co je potřeba vše udělat, vám přináší zajímavý článek na téma jak připravit zahradu, podle kterého se můžete orientovat.

Zahradní nářadí

Ke všem zmíněným i jiným činnostech na zahradě budete potřebovat nejrůznější zahradní nářadí a techniku. Na jaře je tedy dobré si projít, co vám chybí a případně dokoupit nové zahradní pomocníky. U těch stávajících proveďte běžnou jarní údržbu, kterou můžete svěřit třeba i do servisu.



Zahradní domek

Na každé zahradě najdeme nejrůznější druhy nářadí a zahradní techniky, jež značnou měrou usnadní práci i čas. Tyto užitečné pomocníky je však dobré patřičně skladovat a ochránit je před vlivy počasí. Často ale vzniká problém - kde?! Řešení nabízí zahradní domky, které jsou mezi zahrádkáři a kutily stále oblíbenější. Díky nim získáte mnoho úložného prostoru pro uskladnění všeho možného, co nechcete nechat válet jen tak na zemi.

Velice kvalitní jsou dřevěné nářaďové domky značek Herold a Palmako, jež jsou k dostání o různých rozměrech. Není tedy problém pořídit na vaši zahrádku takovou velikost, kterou potřebujete. Jsou zhotoveny z vysoce kvalitního dřeva. Konstrukce je velmi pevná, což zajišťuje dlouhou životnost. Výhodnou je jednoduchá montáž. Zahradní domek si jednoduše sestavíte svépomocí. Tyto domky na nářadí z pravého dřeva krásně zapadnou na každou zahradu. Ochrání nářadí, i další věci, v průběhu celého roku před nepřízní počasí a dlouhodobými negativními vlivy prostředí, např. vlhkostí půdy.

Právě nyní na jaře je ideální čas nejen na přípravu zahrádky, ale i pořízení zahradního domečku, který jistě plně využijete.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada