Zahrádkáři pozor: o víkendu udeří přízemní mrazíky!

TNBiz, 15.5.2015

Ledoví muži se rozloučili mrazivým počasím. V noci ze 14. na 15. května zasáhly téměř celé Česko přízemní mrazíky. Na Luční boudě naměřili meteorologové dokonce -11 °C! Ale teploty pod bodem mrazu zaznamenali i v Praze. Díky oblačnosti zůstal ušetřen akorát jih republiky.

Počasí nás ale moc nepotěší ani o víkendu. Ačkoliv můžeme v sobotu očekávat krásné odpoledne s teplotami dosahujícími až k 23 °C, musíme nejdříve přečkat studenou noc z pátku na sobotu. Český hydrometeorologický ústav předpovídá pokles teplot až ke 2 °C a místy přízemní mrazíky.

V neděli sice dopoledne přijde oblačnost, na horách a ojediněle i v nížinách přeháňky, ale odpoledne by se oblačnost měla roztrhat a teploty dosáhnout až 17 °C. Ovšem počasí v noci na pondělí nepotěší všechny zahrádkáře. Podle meteorologů by noční teploty měly klesat k nule a prakticky na celém území České republiky by se měly objevit přízemní mrazíky.

Začátek příštího týdne bude slunečný. V pondělí a v úterý bude polojasno až jasno. Pondělní teploty by se měly pohybovat kolem 20 °C. V úterý vystoupá teplota až na 26 °C. Od západu se ale přižene oblačnost a bouřky.

Zatažená obloha s občasným deštěm vydrží i ve středu. Východ republiky by mohly zasáhnout bouřky. Denní teploty se však opět přiblíží k 20 °C. Podobné počasí nabízí i výhled na následující víkend. Ale mrazy už snad dají pokoj.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky