Moderní přírodní materiály v interiérech – které využijete u vás doma?

REKLAMA       Jiřina Kavková, 20.5.2015

Vývoj různých trendů, stejně jako vývoj různých materiálů jde neustále kupředu. A to samozřejmě i ve světě bydlení a bytového designu. To vše s cílem nejenom zapůsobit na naše smysly, ale i s cílem zlepšit kvalitu našeho života. Pojďme se tedy podívat na to, jak mohou vypadat sedačky z nejkvalitnějších materiálů poslední doby, ale i na to, jaké materiály dnes můžeme využít v oblasti izolace našich podlah. Věřte, že rozhodně budete překvapeni!

Vybíráme novou sedačku

Pokud bychom tuto větu vyřkli ještě v minulém století, pravděpodobně bychom měli na výběr jenom ze dvou materiálů. Tím prvním by samozřejmě bylo běžné čalounění a tím druhým zcela určitě různé imitace kůže, nejčastěji potom koženka. U té byly vidět jasné snahy o dosažení luxusu, ale se špatným materiálem. Dnes ale podobné problémy řešit nemusíme, jelikož moderním materiálem číslo jedna je v oblasti sedaček zcela určitě kůže. A to především pro své pozitivní vlastnosti, kam patří:

• Skvělý vzhled

• Jednoduchá údržba

• Vysoká odolnost

• Dlouhá životnost

Kůže ale dokáže dobře zapůsobit i na naše smysly. A to tak, že nabídne možnost různých barevných kombinací, stejně jako možnost volit mezi hladkým, nebo broušeným provedením.

Plánujeme izolaci naší podlahy

I druhý materiál využijeme v našich domovech a týká se chvíle, kdy plánujeme zlepšit izolační vlastnosti naší podlahy. A to především v domech, kdy v nižších patrech hrozí riziko toho, že právě od země půjde chlad. Cemwood odizoluje podlahu tak, jako žádný jiný materiál před ním. Jedná se totiž o unikátní mineralizovanou dřevěnou štěpku, která je vyráběna z kvalitních jehličnatých stromů. Zapomeňte tedy na různé typy polystyrenů nebo skelných a jiných vat, jelikož ta největší síla je skutečně v přírodě.

Použití je přitom extrémně jednoduché a rychlé, a to jak s ohledem na umístění izolační vrstvy, ta s ohledem na následné vyrovnání podlahy. A spolu s výše uvedenou kůží tak můžete ve vašem bytě využívat materiály, které jsou moderní, a zároveň přírodní.

Co je přímo spjaté s přírodou? Něco živého

A pokud na přírodu myslíme, není třeba se omezovat jenom na použití přírodních materiálů. Pokud aktuálně odbočíme, můžeme si do domu nebo bytu pořídit i živého tvora. A co bývá nejoblíbenější možností? Samozřejmě psi nebo kočky. Psíka si obstarejte přes inzerát, ze kterých můžete vybírat jak podle rasy, tak i stáří, nebo určení. Pro byty se samozřejmě mnohem více hodí menší rasy, zatímco u vašich rodinných domů to může být pes velký, který bude zároveň i velmi dobrým hlídačem, ale i vaším čtyřnohým věrným přítelem. A věřte, že si ho zamilujete nejenom vy nebo vaše děti, ale bývá také věrným a často i jediným společníkem starších lidí, kteří si ho taktéž dokážou zamilovat a tráví s ním tak většinu svého času.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry