Vylaďte svůj interiér v umělecké dílo

REKLAMA       Jana Brožková, 29.7.2015
Pohrát si s kompozicí nábytku, originálně sladit barvy nebo vybrat správné doplňky… to jsou způsoby jak dosáhnout toho, aby váš interiér působil jako sofistikované umělecké dílo. A výběr správných dveří by rozhodně neměl zaostávat.

„Designové rámové dveře s elegantním dekorem se rozhodně mohou stát dominantou prostoru. Mohou být sladěny s podlahou nebo s nábytkem, jako například s kuchyňskou linkou či s dalšími doplňky interiéru. A pokud zvolíte vzájemně ladící prvky, váš obývací pokoj se stane obrazem, který se časem neokouká – ukázkovým příkladem je kompozice dveří SONET v rámovém provedení s dekorem olše. Vzájemný barevný soulad se sedacím nábytkem a elegantním doladěním s nekonfliktní podlahou završuje abstraktní obraz,“ uvádí pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR a.s., předního českého výrobce interiérových dveří a obložkových zárubní.

Dveře SONET s prosklením satinato v CPL laminátu v dekoru olše, foto zdroj SOLODOOR

Popusťte tedy uzdu své fantazii, ale pamatujte, že i v tak svobodné disciplíně, jako je umění, platí určitá pravidla. Týkají se například výběru barev. „Dveře představují velkou finanční částku a nelze je lehce vyměnit, a proto je dobré volit barvu dveří s rozumem. Žádné výrazné barvy, jako jsou fosforové nebo zelené, nebo brutální vzory, které se brzy okoukají, bych do interiéru nevolil,“ vysvětluje pan Martin Dozrál. Když ale získáte tu správnou inspiraci a zároveň zůstanete tzv. nohama na zemi, určitě vytvoříte takový interiér, který ostatní svými estetickými nadčasovými kvalitami očaruje.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry