Počasí: horké léto vydrží do konce prázdnin

TNBiz, 27.8.2015

Jestli jste se těšili, že déšť konečně svlaží vyprahlou zem a zalije vám zahrádku, těšíte se marně. Na přeháňky si budete muset ještě počkat, a to alespoň do příštího týdne. O víkendu budete mít naopak možnost si pořádně prohřát kosti. Kdo ví, třeba to bude letos poslední skutečně horký víkend, tak proč nenabrat trochu tepla do zásoby.

Teplo bude už pátek, teploty dosáhnou 26 až 30 °C. Bude jasno až skoro jasno a přeháněk se ojediněle dočkají na severozápadě území, mohou se vyskytnout i bouřky. Vítr bude vát mírný od jihozápadu rychlostí 2 až 6 m/s.

V sobotu bude ještě o něco tepleji. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C. Obloha bude jasná nebo skoro jasná, na horách a na severu při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Foukat bude slabý proměnlivý
vítr do 4 m/s.

Nejteplejším dnem celého týdne bude neděle, kdy se teploty dostanou až na hranici 35 °C. Na celém území bude jasno až skoro jasno a pršet by nemělo vůbec. Mírný jihovýchodní vítr bude vát rychlostí 3 až 7 m/s.

V pondělí bude odpoledne a večer od západu přibývat oblačnosti, později meteorologové očekávají i přeháňky a bouřky. Teploty se budou i nadále držet vysoko nad hranicí třicítky. Od úterý by mělo srážek přibývat a teploty klesnou až k 18 °C. Vyjasnit by se znovu mělo až koncem příštího týdne.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky