Nová služba: údržba hrobu přes internet!

TNBiz, 23.10.2015

Můžete si nechat vyzdobit místo posledního odpočinku vašich blízkých. Objednat si můžete i fotografii, na které uvidíte, jak výzdoba dopadla. Správa hřbitovů s napětím očekává, kolik lidí službu využije.

Nová služba je určená především pro lidi, kteří se na hřbitov z různých důvodů nemůžou dostat. "Spousta klientů nemá čas sem dojít, buď jsou staří, nemocní nebo jsou mimopražští. A spoustu klientů bydlí i v zahraničí," vysvětluje záměr Jana Vacková ze hřbitovní správy.

A aby měl zákazník kontrolu, jak to všechno vlastně dopadlo, může si objednat i fotografii - tahle služba je unikát a samozřejmě za ni bude muset zaplatit.

Návštěvníky hřbitovů nová služba zaujala, ale ti, kterých jsme se ptali, o ní neuvažují. Prý vše zvládnou sami.

Řadu služeb ale lidem nabízejí hřbitovy po celé republice. Třeba čištění hrobů porostlých mechem. To je vůbec nejoblíbenější služba. Mech zlikviduje natlakovaný proud vody za pár minut - pro představu - proud by prořízl i pneumatiku auta.

Dušičky se slaví od desátého století. Právě 2. listopadu se podle legend stírají hranice mezi světem živých a mrtvých. A zapalují se svíčky - protože oheň odhání zlé duchy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky