Podzimní prázdniny: jaképak nás čeká tento týden počasí?

TNBiz, 26.10.2015

Celý týden, a tedy i středeční státní svátek a podzimní prázdniny, které jsou ve čtvrtek a v pátek, budou spíše ve znamení počasí bez slunce a podle meteorologů můžeme očekávat inverzní počasí.

To znamená, že na sluneční paprsky se můžeme těšit jen výjimečně na horách, zatímco v nížinách bude každý den tohoto týdne probíhat podobně - zatažená obloha, inverze a mlha, občas se objeví také mrholení a drobný déšť. Sluníčko se znovu objeví až o víkendu, kdy teploty vystoupají až na patnáct stupňů.

Během dneška a zítřka očekáváme zataženo místy s mrholením a mlhami. Nejvyšší denní teploty se dnes vyšplhají na 13 stupňů, zítra by mohlo být ještě o stupínek tepleji. Během dne by mělo oblačnosti postupně ubývat. V noci teploty klesnou na 3 stupně a v místech se zmenšenou oblačností mohou atakovat i nulu.

Středa

Sváteční den bude mlhavý a zatažený nízkou oblačností, místy se objeví také mrholení. Na horách a ojediněle i v nižších polohách skoro jasno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v místech s přechodně zmenšenou oblačností až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, při malé oblačnosti
až 14 °C

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude zataženo a mlhavo, místy slabý déšť nebo mrholení. Nejnižšín noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C.

Pátek

Také v pátek bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Na horách a ojediněle i v nižších polohách skoro jasno. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, v místech s přechodně zmenšenou oblačností kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, při malé oblačnosti až 14 °C.

Víkend

V sobotu a v neděli bude většinou zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Na horách a místy i v nižších polohách skoro jasno. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C, v místech se zmenšenou oblačností kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, při malé oblačnosti až 15 °C.

Český hydrometeorologický ústav vydal také dlouhodobou předpověď. Teplotně bude celé období od 26. října do 22. listopadu průměrné až mírně nadprůměrné, srážkově průměrné až podprůměrné.

 

Nejchladnější má být týden od 16. do 22. listopadu, kdy průměrná týdenní teplota dosáhne maximálně šesti stupňů Celsia a minima budou klesat k nule. Více pršet bude od 2. do 15. listopadu, kdy průměrně spadne kolem deseti milimetrů srážek.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Proč bude letos rekordní zima? Meteorologové předpovídají velké mrazy



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky