Kuchyně v barvách: jak levně změnit kuchyni

Je vaše kuchyně mdlá a bez nápadu? Chcete jí dodat trochu nového náboje, přesto na rekonstrukci nemáte dostatek financí? Nezoufejte! S módními barevnými spotřebiči bude i starší kuchyňská linka vypadat jako z předních stran interiérových magazínů. Kromě barevných pomocníků můžete místnosti dodat nový vzhled i několika dalšími triky, které nestojí skoro nic.

Hrajte si s textilem

Pokud máte kuchyňskou linku propojenou i s jídelnou, pohrajte si s textilem. Zvolte nejlépe jednu až dvě barvy, do které budete interiér ladit, jedině tak bude působit celistvě a čistě. Polštářky na židlích ve stejných barvách jako prostírání budou skvěle korespondovat například s malým koberečkem u kuchyňské linky, který bude také tón v tónu.

V hlavní roli barvy

Světlejší barvy jak na stěnách, tak dvířkách linky dodají pocitu vzdušnosti a svěžesti. Pokud se však nechcete držet tzv. u zdi, vsaďte na stále populární tapetování. Stačí vyzdobit jen jednu část menší zdi, a rázem bude celý interiér působit moderně a mladistvě. Nebojte se geometrických vzorů a kombinace černé a bílé.

Krása se skrývá v maličkostech

Málo kdo ví, že výměna úchytek u dvířek kuchyňské linky může hrát velkou roli v celkovém dojmu designové proměny. Sehnat se dají za pár korun a možností je nespočet. Od kovových přes plastové až po gumové. Fantazii se meze nekladou, proto neváhejte i skrze drobnosti dodat kuchyni originalitu.

Designové spotřebiče

Až se budete příště porozhlížet po novém mixéru či varné konvici, zapomeňte na nudnou bílou. Zkuste jít době naproti skrze moderní retro barevné pomocníky, které vyrábí například značka Sencor. Jejich pastelová kolekce vám zvedne náladu, kdykoliv se rozhodnete spotřebič použít. Zároveň už si nemusíte dělat starosti s tím, kam přístroj po dokončení jeho práce uklidíte. Váš nový kuchyňský robot, topinkovač či váha budou totiž svým vzhledem skvěle dotvářet váš nový šmrncovní interiér.

Pusťte si domů světlo

Protože venku je sluníčka čím dál méně, je právě teď ta nejlepší doba prosvětlit si co nejvíce svůj domov. Dejte proto sbohem závěsům. Těžké a mohutné textilie hůře propouští to málo sluníčka, co k vám zvenčí prozařuje. Proto si důkladně umyjte okna i rámy a vsaďte pouze na jednoduché textilní rolety, které večer jednoduše stáhnete.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně