Zimní charakter počasí zatím vydrží

TNBiz, 18.1.2016
Co vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ):

V pondělí v ranních hodinách bude v Čechách převážně zataženo, místy očekávejte sněžení. Na Moravě a ve Slezsku má být polojasno až oblačno, sněžení jen ojediněle. Přes den bude po celém území slabě sněžit a bude zataženo, k večeru by měly srážky ustávat. Teploty přes den vystoupají k -6 až -2 °C, bude vát slabý severní vítr do 4 metrů za sekundu.

V úterý bude podle meteorologů polojasno až oblačno, ojediněle sněžení. Místy se mohou objevit mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -7 až -11 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou k -7 až -3 °C. Povane slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Ve středu očekávejte oblačno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -7 až -11 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek má přinést polojasno až oblačno, místy se může vyskytnou slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na pátek je obdobná, má být jasno až polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost se slabým sněžením. Nejnižší noční teploty -8 až -12 °C, při sněhové pokrývce kolem -17 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C. Mírný jihozápadní
vítr 2 až 5 m/s.

O víkendu se bude lehce oteplovat, v sobotu bude zpočátku polojasno, od západu očeká přibývání oblačnosti a postupně na většině území, v dalších dnech místy, sněžení, které bude od západu přecházet do smíšených nebo mrznoucích srážek. Nejnižší noční teploty v sobotu -6 až -10 °C, při sněhové pokrývce kolem -13 °C, od západu zmírňování mrazů a v závěru období jen -2 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, postupně -2 až +3 °C.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky