České hory: kde si aktuálně zalyžujete a kolik je sněhu?

TNBiz, 4.2.2016

Jak to vypadá aktuálně v českých lyžařských areálech? Nejdříve se zastavíme v Krušných horách a na Šumavě. Třeba na Zadově už sněží. Teploty jsou mírně pod nulou. Zatím na sjezdovkách leží kolem 40 centimetrů sněhu. Jsou upravené i tři kilometry tratí pro běžkaře.

A jak jsou na tom Krkonoše a Jizerské hory? Podíváme se do Herlíkovic. Tady jsou 3 stupně pod nulou, 7 sjezdovek v provozu a asi tři centimetry nového sněhu.

Nyní zamíříme do Pece pod Sněžkou. I tady slabě sněží, ale na sjezdovkách je především technický sníh. Vyzkoušet si tady můžete obří slalom s časomírou.

No a na závěr se můžeme podívat třeba do Javorníků. Tady v areálu Kohútka je na sjezdovkách 35 centimetrů technického sněhu, zalyžovat si tady teď můžete na více než třech kilometrech tratí, otevřená je i velká černá sjezdovka.

 

A teď se ještě krátce podíváme k našim jižním sousedům do Rakouska. Třeba v Zaalbachu také sněží a na sjezodvkách už leží vrstva nového přírodního sněhu.

A teď ještě informace pro ty, kteří se chystají na slovenské hory. Lomnické sedlo ve Vysokých Tatrách Tam je mrazivo, mínus 7 stupňů a na sjezdovkách kolem půl metru tvrdého technického sněhu.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky