Konopí v kuchyni. Co takhle něco sladšího?

Konopný dort s meruňkami

Připravila Radka Havránková

bIE5S.jpg 

4 vejce

4 lžíce oleje

120 g polohrubé mouky

30 g mletých konopných semínek Carun

15 g kakaa

160 g cukru krupice


Příprava

Piškot: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. 

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku smíchanou s kakaem a umletým konopným semínkem.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Piškot pečeme asi 40 minut při 160°C.

 

300 g smetany

vanilkový cukr

250 g měkkého tvarohu

2 ztužovače smetany

100 g cukru krupice

 

Smetanový krém: smetanu vyšleháme  do tuha, vmícháme tvaroh smíchaný s cukrem a zlehka dobře promícháme. Pokud máme šlehačku s menším obsahem tuku, přidáme před šleháním ztužovač. Krém můžeme přisladit lžící moučkového cukru, záleží na chuti každého.

Korpus rozřízneme na tři díly a potřeme smetanovým krémem. Dort uhladíme a okolo dortu posypeme čokoládové hoblinky nebo konopná semínka. Vršek dortu ozdobíme meruňkami zasypané konopnými semínky.


Carun Pharmacy je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně