Nové technologie nám pomáhají v interiérech: pískované sklo na dveřích zůstane čisté

Chtěli byste si od sebe oddělit dvě místnosti celoskleněnými dveřmi s pískovaným motivem, protože chcete zachovat prosvětlení interiéru a zároveň ho do dekorovat? Ale bojíte se, že když na ně zasvítí sluníčko, všichni uvidí otisky prstů, které na nich ulpěli při otevírání či zavírání dveří? Řešením je nano technologie!

„U pískovaného skla, které vzniká tak, že se klasické čiré sklo vystaví proudu speciálního jmenného písku s příměsí velmi malých hliníkových částic, které v něm vytváří nepatrné prohlubně, je velice důležitá finální povrchová úprava nano lakem. Ten na pískovaném dekoru vytvoří dokonale hladký povrch, takže sklo chrání před usazování nečistot a také eliminuje ulpívaní otisků prstů,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která se výrobou pískovaného skla zabývá.

Foto zdroj: J.A.P.  

Už nemusíte trávit spoustu času ustavičným leštěním kliky po každé, když si otevřete či zavřete dveře. „Čisticí prostředek M&T Titan ochrání povrch vaší kliky před tvorbou viditelných otisků prstů. Je určený především pro kování s povrchovou úpravou nerez, titan a matný nikl,“ říká Roman Ulich, designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního a okenního kování. Ovšem má multifunkční využití. Použít ho totiž můžete i na všechny domácí spotřebiče s nerezovou povrchovou úpravou.  

Foto zdroj: M&T  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry