Sněhové překvapení: počasí nás o víkendu pěkně zaskočí!

TNBiz, 7.4.2016

Kdo se těšil na pohodový víkend v přírodě, bude zklamán. Od pátku začne pršet, na horách dokonce musíme počítat se sněhem. Vyjasňovat se podle předpovědi ČHMÚ bude až v neděli, kdy budou srážky ustávat.

Pršet začne už v noci na pátek a déšť vydrží na celém území celý den. V Čechách v polohách nad 1000 metrů budou srážky smíšené nebo i sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou v Čechách na 7 až 3 °C, na Moravě a ve Slezsku na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají už jen na 10 až 14 °C, při trvalejším dešti kolem 8 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C.

I v sobotu bude zataženo. Na většině území občasný déšť, ve východní polovině území i vydatnější, na severozápadě srážky jen ojediněle. Později začnou srážky slábnout. V polohách nad 1100 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severozápadě až 14 °C.

I v neděli musíme počítat se zataženou oblohou a slabým deštěm. Během dne ale budou postupně srážky ustávat a v Čechách se i začne vyjasňovat. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Na severozápadě ale bude tepleji, až 15 °C.

Po víkendu se začne oteplovat a bude polojasno až oblačno, ráno a dopoledne se místy budou vyskytovat mlhy nebo nízká oblačnost, která se na severovýchodě místy udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na severovýchodě kolem 11 °C.

I v úterý bude polojasno, během dne se ale začne opět zatahovat a ojediněle přijdou i přeháňky, zejména na horách. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. A podobně bude i v dalších dnech. Zpočátku sice bude polojasno, od západu ale postupně bude oblačnost přibývat a bude pršet, ojediněle budou i bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky