Část 1: Triky na úklid koupelny a WC

Úklid koupelny a toalety patří mezi evergreeny, ale jak na to jako profesionálové? Třeba z LidskáSíla.cz. Začneme vanou a sprchovým koutem.

Co potřebujeme na vanu a sprchový kout? Prostředek na vanu a sprchu (případně prostředek na vodní kámen), hadřík, kartáček na zuby, mikro-vláknová utěrka na skla, stěrku na okna, kbelík.

A jak postupovat?

„Nejprve nastříkat prostředek do odpadů, odtokových kanálků a nechat působit. Omýt obklady za vanou a sprchou, nejvíce znečištěná místa - kolem umyvadla, ručníků, dveře a kliky, vypínače,“ radí Iveta Čekanová, hlavní školitelka dam na úklid z LidskáSíla.cz.

Všechny prostředky radí umýt v umyvadle (opláchnout ve vaně sprchou), otřít a vyrovnat zpět na odkladovou plochu. Umýt vanu/sprchu vč. všech zákoutí, baterie (vč. otevřené polohy baterie), odtokový kanálek, sprchová hlavice.

Následuje dočištění

Vše, kam byl nanášen prostředek důkladně omýt vodou, osušit (na sprchovou zástěnu můžete použít stěrku na okna) a lesklé části doleštit mikrovláknovou utěrkou na skla. 

Pozor na rizika!

Pozor na houbičku s padem, na koupelnu se používá pouze bílý pad, pozor na písky a čisticí krémy – nepoškrábat baterie, vanu… Neprodlužovat dobu působení přípravků (při potřebě postup opakovat).

 

Příště se podíváme, jak uspět v boji proti umyvadlu a zrcadlu.


       
O LidskéSíle.cz 
LidskáSíla.cz je český online start-up v jehož čele jsou zakladatelé Robert Vojáček (působil v Liftago) s přítelkyní Michaelou Somolovou a Šimon Podlipský. Tato platforma důvěry se zatím orientuje na úklid domácností, ale v budoucnu se chce zaměřit na poskytování dalších služeb v domácnosti, například péči o seniory. Objednat si domácí hospodyni lze na pár kliknutí. Dámy na úklid jsou školené a dobře placené. Aktuálně firma zaměřená na propojení dam na úklid se zákazníky roste a nabírá nové pracovníky. Do dvou let chce start-up zaštiťovat až 2000 důvěryhodných profesionálů ve službách po celé ČR.

Více informací na:
https://lidskasila.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna