Dovolená bez pojištění je risk: přehled pojištění, některá jsou zdarma

TNBiz, 18.6.2016

Myslíte si, že dát pár stovek za připojištění jsou vyhozené peníze, protože vám se přece na dovolené na pláži nic stát nemůže? Jednou byste toho mohli litovat. Stačí, abyste si nešikovně zlomili nohu, neúmyslně někomu zničili majetek či způsobili újmu na zdraví, a do smrti se budete topit v dluzích.

Cestovní pojištění za vás případné náklady za lékaře v zahraničí zaplatí. Stejně tak dostanete peníze v případě ztráty nebo poničení věcí - jak svých, tak cizích. A vy si tak na dovolené můžete bezstarostně užívat.

Míst, kde si sjednat cestovní pojištění, je hned několik. Rozhodně se vám nevyplatí koupit hned to první, na které narazíte. Ze všeho nejdříve si zjistěte, za jakých podmínek nabízí pojištění vaše zdravotní pojišťovna. Ta svým klientům často nabízí výrazné slevy a vyjde potom ještě levněji, než u cestovních pojišťoven.

Třetí možností je sjednat si cestovní pojištění k osobnímu účtu nebo platební kartě v bance. A zatímco někde si musíte cestovní pojištění dokoupit, v některých bankách je součástí produktu. Například v Komerční banka poskytuje cestovní pojištění všem držitelům embosovaých karet zdarma a platí i pro děti držitele. O konkrétních podmínkách se vždy informujte ve vaší bance.

U cestovních pojišťoven je výhodné sjednat si pojištění přes internet. Za online sjednání nabízí většina společností slevu 10 %.

V tabulkách jsme pro vás orientačně vypočítali, kolik by za osmidenní pojištění na cestu po Evropě zaplatila jedna dospělá osoba.

Takto vás pojištění vyjde u vybraných zdravotních pojišťoven:

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Jun2016/1879239.jpg?e629

A takto vyjde u cestovních pojišťoven:

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Jun2016/1879240.jpg?d41d



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky