Naše dovolená: kam se Češi letos chystají na dovolenou?

TNBiz, 21.6.2016

Kam se letos chystá nejvíce Čechů? Nepříliš překvapivě vyhrálo Chorvatsko. Tato relativně blízká slovanská země, je pro nás už mnoho let číslo jedna. V srpnu zaznamenal hotelový vyhledávač trivago.cz dokonce větší zájem o ubytování v Itálii, která tak odsunula Chorvatsko na druhé místo. V celkovém měřítku je Itálie však druhá.

Na třetím místě je ostrov Mallorca. Na návštěvníky tam čekají běloskvoucí pláže a křišťálově čisté moře. I přesto, že je ostrov turisticky velmi navštěvovaný, uchovala si zdejší krajina původní romantický ráz.

Roste i počet Čechů, kteří se letos vydají k sousedům na Slovensko. Vysoké Tatry, které se umístily na pátém místě, mají opravdu co nabídnout. Oplývají nádhernou přírodou a na své si zde přijde vášnivý turista i ten, kdo si během dovolené touží především odpočinout.

Přes geografickou vzdálenost si dobře vede exotická Dubaj, která se umístila na sedmém místě. Bulharsko, které se na prvních příčkách objevuje už několik let, je deváté.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Jun2016/1881635.jpg?d41d

Za dovolenou v srpnu nám letos nevadí si připlatit. Zatímco v červnu jsou Češi ochotni za ubytování v Chorvatsku (ve dvoulůžkovém pokoji) utratit v průměru 3 188Kč za noc, v červenci to je již 4 161 Kč a v srpnu dokonce 4 269 Kč. Podobný trend je patrný i u Itálie.

Nejoblíbenějším obdobím pro letní dovolenou je červencový týden se státními svátky (2. 7. – 9. 7. 2016), následovaný posledním červencovým týdnem (23. 7. – 30. 7. 2016).
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky