Moderní žehličky toho umí mnoho, žehlení je rychlejší a příjemné

Moderní žehličky toho umí mnoho

Kdo z nás by si nepřál mít prádlo vyžehlené rychle, snadno, perfektně a k tomu ještě nemusel přemýšlet o tom, jestli náhodou nenechal po skončení práce žehličku v zásuvce? Díky moderním technologiím a nejrůznějším chytrým funkcím se však i tento sen mění ve skutečnost.

Žehlicí plochy dnešních žehliček lze označit za ultra kluzké, daleko lépe tedy jezdí po textilu. Mnohdy jsou navíc i extrémně odolné, takže není třeba mít strach z poškození či poškrábání, a kromě toho mívají i speciální drážky, do kterých během žehlení perfektně zapadne knoflík. Výsledkem je rychleji, lépe a bez zbytečných faldíků vyžehlené prádlo. Keramické žehlicí plochy, které jsou poslední dobou v oblibě, navíc fungují i tak, že iontové částice uvnitř potahu desky dělí molekuly na menší a umožňují jim snadněji proniknout do vláken. Dojte tím k změkčení žehlené textilie, a odstranění záhybů je tedy mnohem jednodušší.

„Kluznost žehlicí plochy je pro pohodlné a rychlé žehlení jedním z nejpodstatnějších hledisek. Čím je materiál použitý na žehlicí ploše kvalitnější, nepřilnavější a odolnější, tím je žehlení příjemnější. A keramika ve spojení s moderní iontovou technologií všechny tyto požadavky dokonale splňuje,“ vysvětlila Ing. Kamila Trávníčková, obchodní ředitelka pro malé domácí spotřebiče české značky elektrospotřebičů Concept.

Moderní žehličky toho ale umí mnohem víc. Bezpečnostní funkce AUTO SHUT OFF dokáže žehličku sama spolehlivě vypnout, pokud je bez pohybu v horizontální i vertikální poloze. Odvápňovací systém ANTI-CALC omezuje tvorbu vodního kamene, a to tak, že vestavěná kazeta pohlcuje minerály obsažené ve vodě a zabraňuje jejich usazování v parní komoře a otvorech žehlicí plochy. Prodlužuje tím životnost žehličky a také šetří finance, protože není třeba používat vodu destilovanou. Funkce ANTI-DRIP zabraňuje nežádoucímu kapání a protékání vody skrz napařovací otvor, takže je konec s nechtěnými skvrnami po žehlení. Samočisticí funkce SELF CLEAN zase automaticky vyčistí otvory pro napařování, tudíž je žehlička vždy bezvadně připravena k použití. Téměř všechny modely žehliček nabízejí také funkci vertikálního napařování a parní šok.

„Přiznávám, že žehlení zrovna nepatří k mým koníčkům, a tak v tomto směru velmi ráda využívám všech moderních vymožeností. Poslední dva nové modely žehliček, které Concept uvedl na trh, jsou v tomto směru přímo ukázkové a jsem ráda, že je našim zákazníkům můžeme nabídnout,“ řekla Ing. Kamila Trávníčková, obchodní ředitelka pro malé domácí spotřebiče české značky elektrospotřebičů Concept.

Oba modely nových napařovacích žehliček Concept – ZN8120 SUPER DIGI IONIC a ZN8110 SUPER IONIC – mají zcela unikátní ionickou keramickou žehlicí plochu. Ta je nejen vysoce kluzná a extra odolná proti poškrábání, ale přináší i novou funkci: částice uvnitř potahu žehlicí desky dělí molekuly na menší a umožňují jim snadněji proniknout do vláken. Oba modely disponují také unikátní funkcí AUTO SHUT OFF, tedy automatickým vypnutím po delší době nečinnosti, v horizon-tální poloze po půl minutě nebo ve vertikální po osmi minutách. Funkce ANTI-CALC zase zamezí tvorbě vodního kamene, ANTI-DRIP zabrání nechtěným skvrnám od kapek vody na tkaninách a SELF CLEAN sama vyplaví drobné usazeniny z parní komory a napařovacích otvorů. Parní šok, vertikální napařování i funkce kropení prádla je u obou těchto jedinečných žehliček samozřejmostí. ZN8120 SUPER DIGI IONIC se může pochlubit také jedním z nejvyšších příkonů na trhu 2800 W, díky kterému se velmi rychle nahřívá, a k žehlení je tak připravena jedna dvě. Praktická je i digitální regulace teploty, kterou displej zobrazí ve formě svítících puntíků přesně tak, jak vidíte na etiketách na oblečení. ZN8110 SUPER IONIC má zase speciální Soft Touch polštářek na rukojeti, takže vaše ruce se budou cítit jako v rukavičkách.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky