Koberce a tapety hlásí návrat do našich ložnic

Trend ložnic - koberce a tapety

Pokud v domácnosti existuje místnost, která skutečně odráží váš osobní styl, vkus a smysl pro pohodlí, je to ložnice. Trendy pro následující rok sází na přirozenost a jednoduchost, přitom však obsahují i prvky výrazných barev. Návrat hlásí také tapety a koberce. Pokud se chystáte rekonstruovat ložnici nebo jen hledáte podněty, jak jí vtisknout nový vzhled, inspirujte se trendy roku 2017.

Trend č. 1: Přírodní textury a motivy

Nejnovější trendy interiérového designu kladou důraz na přírodní materiály organického původu. S bohatou paletou materiá lů, jako je dřevo, len, bavlna, samet nebo kůže – a zvlášť v jejich kombinaci – působí ložnice zdravěji a estetičtěji. Pro navození maximálního pohodlí se vyplatí použít především dřevo a elegantně jej propojit s textiliemi.

Trend č. 2: Skandinávská jednoduchost

Při hledání inspirace, ve kterém stylu ložnici vybavit, se vydejte cestou na sever. Právě ze severských zemí p řichází trendy zdůrazňují cí čisté linie, jednoduchý design, geometrické tvary a jemný vzhled, ať už se jedná o rám postele, noční stolky nebo doplňky. Skvělou kombinací a prototypem skandinávské jednoduchosti je například kombinace postele ze světlého dřeva, do šeda laděné stěny a dřevěné podlahy.

Trend č. 3: Přiznané dřevo

Ideálním materiálem do ložnice je dřevo či dřevotřísková deska v dezénu dřeva s výraznou strukturou. Dokáže do místnosti vnést punc útulnosti a hřejivého tepla. Zároveň kombinuje rustikální a moderní styl. Stěny s dřevěným akcentem vnáš í do ložnice zajímavou texturu a vévodí ostatním formám dekorace, které se se dřevem vhodně doplňují, například sklo, kámen, beton nebo cihly. Pokud má vaše ložnice menší rozlohu, dřevo použijte spíše pro méně rozsáhlé plochy, např íklad postel nebo noční stolek.

Trend č. 4: Tyrkysová barva sezóny

Trendy v roce 2017 staví do popředí tyrkysovou barvu, ovšem příliš to s ní nepřehánějte. „Výrazná tyrkysová barva vnáší do místnosti klid a svěžest, ale měla by pokrývat jen drobnější plochy. U nábytku se uplatňuje například jako lem závěsných skříněk či regálů. Tyrkys se navíc hodí k přírodním texturám,“ radí  Petra Triščíková  z největšího tuzemského e-shopu s nábytkem MT nábytek . Podle ní ladí tyrkysová barva také s odstíny šedé, bílé a béžové, nenápadně ji lze kombinovat i se žlutými či limetkovými tóny.

Trend č. 5: Stylové tapety

Tapety, které bývaly hitem 80. a 90. let, se v posledních desetiletích opět dostávají ke slovu a v následujícím roce dokonce patří mezi uznávané trendy interiérového designu. V ložnici je lze kontrastně spojit především s popelavými barvami. Odvážnější z vás mohou zvolit tapety, které zobrazují scenérie, vzory nebo zajímavé pohledy. Pokud preferujete zdrženlivější design, vybírejte si z jemnějších tónovaných barev či decentních vzorů.

Trend č. 6: Návrat koberců

V následujícím roce se vrací podlaha zakrytá kobercem. Ten v nové sezóně bude hrát roli při snaze docílit estetického komfortu a přívětivé atmosféry. V tomto případě se vyplatí poohlédnout se po koberci s harmonickými vzory, spíše v moderní tmavé tonalitě barev. Chybu neuděláte ani s čistě bílým či béžovým kobercem s hrubší texturou, která dokreslí skandinávský styl zařízení pokoje a podpoří také rustikální vzhled dřeva.

Trend č. 7: Multifunkční uplatnění ložnice

Odborníci poukazují na to, že ložnice v roce 2017 nemusí být nutně jen místem pro odpočinek. Moderní ložnice se totiž dostávají do centra dění a přesouvají se do ní mnohé činnosti všedního dne. Mohou být například kombinací s plnohodnotnou domácí kanceláří, případně můžete přidat k posteli i malý pracovní stolek. „Uplatnění si v českých ložnicích našla také televize. Proč tedy místnost nevybavit také pohodlným sofa či křesly, které jsou pro sledování obrazovky lépe přizpůsobené a pohodlnější než postel,” doplňuje Petra Triščíková z e-shopu MT nábytek .



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry