Bílé Vánoce? Kde budou: předběžná MAPA SNĚHU

TNBiz, 16.12.2016
Kde bude o Vánocích padat sníh?

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se o vánoční svátky bílých vloček dočkáme. Podle předpovědních map meteorologů bude nejvíc sněžit 25. prosince. Jestli bude sníh přímo na Štědrý den, jsme zjišťovali u meteoroložky Dagmar Honsové.

"Dobrá (pro někoho možná špatná) zpráva je, že letos na Štědrý den nebudou padat teplotní rekordy jako minulý rok," řekla TN.cz. "Na horách budou podmínky pro lyžování velmi dobré a na nížiny to zatím vypadá, že bude převážně velká oblačnost," dodává.

Na koulování a stavění sněhuláků si ale budeme muset zřejmě nějakou dobu ještě počkat. Bobovat a sáňkovat mohou děti na Klínovci nebo třeba na Pradědu, v nížinách ale žádnou slávu nečekejte.

Podívejte se na torchu netradiční předpověď počasí

"Nějaká ta sněhová vločka se nám z nebe na Štědrý den - a pak i toho 25. prosince - snese, nicméně přívaly sněhu se brodit nebudeme," upozorňuje Honsová. "Samozřejmě se to bude všechno upřesňovat. Je to ještě devět dní a na srážky je to daleko," dodává. A stejného názoru je i Petr Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který přišel s velmi vtipnou a trefnou poznámkou.

"Do Štědrého dne zbývá ještě více než týden, ale již nějaký čas se meteorologové potýkají s dotazy z pléna, ''jak bude na Vánoce.'' Zvlášť aktivní v tomto směru jsou redaktoři z médií. Přátelé, 7-10denní předpověď je zatížena vysokou mírou nespolehlivosti, tohle neumí předpovědět ani Chuck Norris, natožpak naše i světové numerické modely. Dnes ještě nevíme, zda budou Vánoce blátivé, mrazivé, sněhové nebo jaké. Vydržte, přijde čas, předpověď dodáme za pár dní," uvedl.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky