Přisazená svítidla aneb kam s nimi

REKLAMA       Jiřina Kavková, 25.1.2017

K čemu slouží takzvaná přisazená svítidla a kde vám můžou značně usnadnit život? Pokud máte nižší stropy, pak právě vy byste se měli zaměřit na tento typ svítidel. Nejen v domácnostech totiž nahrazují klasické lustry a další závěsná svítidla.

Nižší strop vyžaduje přisazené osvětlení, které nahradí lustr

Nižší strop = přisazená svítidla

Přisazená svítidla již ve svém názvu skrývají způsob své instalace, který patří mezi ty dlouhodobě nejpoužívanější. Nepotřebujete žádné dlouhé kabely, které byste museli táhnout od stropu, a samotná svítidla jsou menšího rozměru, než třeba lustry.

Jsou tak prostorově méně náročná, což je jejich hlavní předností. Využijete je tedy především v místnostech s nižší světlou výškou, ve kterých by byla instalace závěsných svítidel prakticky nemožná.

Menší prostor je pro přisazená svítidla jako dělaný. Vypadají v něm lépe, ale zároveň nestrhávají všechnu pozornost na sebe, čímž prostorám opticky nic neubírají.

Jak nainstalovat přisazená svítidla

Do jakých místností konkrétně se přisazená svítidla hodí? Ideální jsou v prostorech se světlou výškou menší než 3 metry. Tedy tam, kde není vhodné instalovat závěsná svítidla a zároveň kvůli konstrukci stropu není možné využít vestavnou montáž svítidel.

Dbejte na to, aby byl při upevnění svítidel použit vhodný instalační materiál pro konkrétní typ stropu. Samotnou instalaci si nechte až po finální malbě místnosti. Dejte si pozor na volbu správné hmoždinky a vrutu podle typu vaší zdi. Raději si dopředu vše promyslete, ať pak nemáte zbytečnou práci navíc.

Zajímáte se o svítidla? Pak sledujte blog českých odborníků na kvalitní osvětlení .



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry