Developer Central Group expanduje, plánuje postavit hotelový a nájemní komplex v Krči

Dosud výhradně rezidenční developer Central Group zřejmě rozšíří své působení. Aktuálně zvažuje na pozemcích sousedících s budoucí stanicí metra D naproti krčské Thomayerovy nemocnice postavit moderní hotelový a ubytovací komplex. Pozemek se stávající ubytovnou a kancelářemi o rozloze více než 37 tisíc m2 Central Group koupil před týdnem od Pražské správy nemovitostí. Cenu transakce strany nekomentovaly.

„Zatím jde o ideu. Pozemek s ubytovnou a kancelářskými budovami máme velmi krátkou dobu. Nicméně jde o výjimečnou příležitost k rozšíření naší působnosti mimo budování bytů výhradně k prodeji, na které se společnost dosud zaměřovala,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský. Central Group o diverzifikaci svého působení směrem k dlouhodobějšímu ubytování hotelového typu uvažuje delší dobu. Pro tento způsob využití modifikoval například připravovaný projekt ve Vysočanech.

Vzhledem k výjimečné příležitosti, kterou v tomto ohledu nabídl pozemek v Krči, ale společnost své plány přehodnotila a tento typ ubytování chce nabízet v rámci projektu v Krči, který bude k dlouhodobějšímu ubytování hotelového typu připravován od samého prvopočátku. Nahradí tak současnou ubytovnu, která neodpovídá dnešním požadavkům na moderní ubytování. Z ekonomického hlediska by ale její čistá rekonstrukce nedávala smysl. Výhodnější proto bude současné objekty zbourat a začít s výstavbou na zelené louce. Pro nadcházejících minimálně pět let přípravy projektu ale přesto firma počítá s částečnou modernizací a pronájmem získaných prostor pro kanceláře nebo sklady.

Central Group koupil v Krči ubytovací a kancelářský areál Zálesí v ulici Pod Višňovkou. Samotná oblast určená pro budoucí stanici metra D není součástí pozemku. Nicméně Central Group nyní aktivně jedná s městem i okolními vlastníky pozemků o vedení pěších koridorů k příchodu k budoucí stanici a o další spolupráci související s metrem. Budoucí trasa D je logicky také vedena pod nově získaným pozemkem a částečně na něm výstavbu bude omezovat. Na trase budoucího metra D buduje již nyní Central Group svůj bytový komplex Nad Modřanskou roklí.

 

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy