Přijde jarní počasí? Meteorologové prozradili, jestli se ještě ochladí

TNBiz, 11.3.2017

"Předpokládáme, že období od 13. března do 9. dubna 2017 bude jako celek teplotně slabě nadnormální. Teploty v první polovině období (13.3. - 26.3.) by se měly pohybovat více nad hranicí dlouhodobých průměrů a ve druhé polovině období (27.3. - 9.4.) převážně blízko hodnot normálních pro tuto roční dobu," uvedli meteorologové z ČHMÚ.

Průměrná teplota v České republice v období od 13. března do 9. dubna je 5,1 °C. Teploty by tak už neměly přes den klesat pod nulu.

Přes den nás naopak čeká skutečně jarní počasí. V celém období očekávají meteorologové teploty v rozmezí 8 a 14 stupňů. V noci by se měly pohybovat v rozmezí mezi nulou a plus čtyřmi stupni Celsia.

Meteorologové neočekávají ani žádné velké srážkové úhrny. "Z hlediska celkového úhrnu srážek bude období 13.3. - 9.4. pravděpodobně normální, ale blíže k hodnotám pod dlouhodobým průměrem. Zejména začátek období bude na srážky chudší a ani během následujících týdnů se předběžně neočekávají výraznější odchylky od normálních hodnot v celkovém množství srážek," dodali v měsíčním výhledu meteorologové.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky