Aprílové počasí: v pátek může sněžit, v neděli bude až 22 °C

TNBiz, 6.4.2017

Jako na houpačce. Takové nás čeká počasí v následujících dnech. Ve čtvrtek přinesla studená fronta do Česka ochlazení, zároveň by mohlo sněžit na horách i v nižších polohách. Stejná předpověď platí i pro pátek.

Už v sobotu se však začne mírně oteplovat, v neděli pak vystoupá rtuť teploměru až k 18 stupňům. Nejtepleji bude v pondělí, bude až 22 stupňů. Hned v úterý se ale znovu ochladí a teplota spadne na současných 10 stupňů.

Týdenní předpověď:

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. Sněžit může už v polohách nad 500 metrů, více pak na horách. Teploty dosáhnou 7 až 11 °C, v 1000 metrech na horách bude kolem 1 °C.

Také pátek bude ještě chladný. V noci teploty klesnou na 5 až 1 °C, místy mohou udeřit přízemní mrazíky. Přes den vystoupají jen na 6 až 10 °C. Obloha zůstane celý den zatažená, bude pršet a v polohách nad 700 metrů může i sněžit.

V sobotu už se začne pomalu oteplovat. V noci se budou teploty pohybovat kolem 7 až 3 °C, přes den teploměr ukáže 10 až 14 °C. Bude zataženo až oblačno, postupně se budou mraky rozpouštět.

V neděli se vyjasní, bude svítit sluníčko a teploměr ukáže 14 až 18 °C. V noci mohou ojediněle udeřit přízemní mrazíky, ráno se místy objeví mlhy.

Nejteplejším dnem bude pondělí, kdy se teploty vyšplhají na 18 až 22 °C. Bude také slunečno, meteorologové očekávají jasno až polojasno. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. V noci bude 6 až 2 °C.

Už v úterý se začne znovu ochlazovat, přes Česko přejde další studená fronta. Teplota klesne na 8 až 13 °C, tepleji bude jen na jižní Moravě - až 16 °C. Vrátí se i déšť, ve vyšších polohách může sněžit. Stejné počasí nás čeká i v dalších dnech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky