Dálnici D1 uzavřeli v obou směrech: kudy to objedete

TNBiz, 8.4.2017

Už od sobotní jedné hodiny odpoledne se úsekem mezi Velkým Meziříčí a Lhotkou jezdilo obousměrně jen po jedné polovině dálnice. Na té druhé se připravuje mimořádně složitá operace. K zemi v noci půjdou dva dálniční mosty - jsou od sebe vzdálené pouhý kilometr. Dělníci je musí zbourat najednou a celá akce nesmí trvat déle než 14 hodin. Tak dlouho bude D1 zcela uzavřena.

Těžké bourací bagry byly už před uzavřením dálnice připravené na dlouhou noční směnu. V okolí mostů už jsou desítky dělníků i další techniky.

Řidiči během noční uzavírky dálnice budou muset na objízdnou trasu - ta vede po souběžné silnici první třídy a tak si zajedou jen o pár kilometrů.

"Demolici mostu na D1 je možné provést pouze ze soboty na neděli protože to jsou suveréně nejnižší dopravní intenzity," říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. 

Naposledy byla dálnice D1 zavřená před necelým měsícem - u Jihlavy se boural jiný dálniční most.

S komplikacemi v úseku mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou musí řidiči počítat ještě během neděle - celé dopoledne a část odpoledne se totiž budou dokončovat odklízecí práce a provoz v obou směrech kvůli tomu bude veden jen na jedné polovině dálnice.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky