Čekají nás mrazivé noci, ale o víkendu bude jako v létě

TNBiz, 8.5.2017

Začátkem týdne bude přes naše území postupovat studená fronta, ve druhé polovině začne zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu. Zatímco od pondělí do středy se tak budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 6 až 16 °C, už ve čtvrtek dosáhne rtuť teploměru i na 19 °C. O víkendu pak meteorologové slibují, že přesáhnou i dvacítku.

Pondělí

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky v noci na severovýchodě místy občasný déšť. K ránu ojediněle mlhy, zejména na západě. Přes den od západu přibývání oblačnosti a na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. Později večer na severozápadě a severu nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na jihovýchodě území až 18 °C, v 1000 m na horách kolem 8 °C. Mírný  severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, v noci v v západní polovině Čech vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Úterý

Proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, zejména na severu území, zpočátku nad 400 m, postupně nad 600 m smíšené nebo sněhové. K večeru ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na severu ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Středa

Polojasno, přes den přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Čtvrtek

Skoro jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C.
Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Slabý východní vítr do 4 m/s.

Pátek

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Víkend

Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Koncem období částečné ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky