Sezóna borůvek: přehled, kde už je koupíte a za kolik

TNBiz, 28.6.2017

O modrých bobulích se říká, že dokážou léčit téměř všechno. Fungují nejen jako první pomoc při nachlazení, ale i proti nejrůznějším infekčním onemocnění. Díky vysokému obsahu antioxidantů navíc chrání organismus před volnými radikály - a teď jsou téměř na každém kroku.

Lahodné borůvky nabízí rodinná farma v Provodově. Pokud nejste líní natrhat si modré plody sami, zaplatíte 110 korun za kilogram. V případě již natrhaných plodů si připravte 180 korun na kilogram. Více informací zde.

Čerstvé sezónní ovoce si můžete objednat i online. Za litrovou vaničku borůvek u OVO-SADBA zaplatíte 84 korun. Bez vaničky o čtyři koruny méně.

Borůvky výhradně z lesů jižních Čech nabízí rodinná firma Lukáše Nechanického. Na základě předem dohodnutých objednávek vám borůvky doveze kamkoli v Čechách i na Moravě. Ovoce si můžete koupit čerstvé (v červenci) nebo mražené (balení po 5 kilogramech).

Kilogram borůvek za 90 korun nabízí Helena Dvořáková z Českobudějovicka. Bližší informace najdete zde. Jako každý rok prodává borůvky i Mirka - a to litr za 75 korun. Volat můžete na číslo 721 315 107.

Do 20. července si můžete přijet nasbírat indiánské borůvky (muchovník) do sadu v Úpici, který leží mezi Trutnovem a Náchodem. Cena plodů při samosběru je 40 korun za litr. Pokud by se vám sbírat nechtělo, počítejte s cenou 50 korun za litr.

Od 3. 7. si podle počasí koupíte borůvky i na farmě v Tatobitech na Semilsku. Rezervovat si je můžete na telefonním čísle 605 530 874. Více informací najdete na www.nazazvorce.cz.

Lesní borůvky - litr za 80 korun - nabízí Tereza Kollárová ze Staňkova. Více informací na čísle 723470994.

Denně čerstvé borůvky nabízejí lidé i prostřednictvím internetových bazarů. V Teplicích je nabízejí za 80 za litr. Více informací zde. Za stejnou cenu je nabízí i Marie z Mostecka zde.

Borůvky jsou kromě stánkového prodeje k sehnání i na internetových bazarech. Najdete je i za 80 korun za litr. Jednu z lákavých nabídek najdete zde.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky