Vana jako oáza vaší koupelny

 

Volně stojící vana, která se neobezdívá, ani neobkládá, bývá často nadstandardním řešením. Je to z toho důvodu, že je potřeba pro takový solitér disponovat v koupelně větším prostorem. Ideální bude, pokud mát z koupelny výhled na zahradu nebo terasu. Taková lázeň se pro vás časem stane nedílnou součástí vašeho života a dokáže nahradit pobyt ve wellness centrech.

Jedním z naprosto dokonalých kusů volně stojících van je vana, kterou navrhlo italské designérské duo Ludovica a Roberto Palombovi. Vana není statická, ale vyjadřuje dynamické spojení racionálního, poetického a přírodního designu. Tvary jsou ladné, jakoby splývající s vodou. V mnohém připomínají zátoky a mořské útesy, které vznikly během tisíciletého zápasu živlů, vody s pevninou. Roberto a Ludovica Palombovi to nazývají „otisk prstu přírody“.

Vana se skrytým přepadem patří mezi špičku celé kolekce Palomba. „Projekt Palomba Collection jsme zahájili již před několika lety, ale vývoj stále pokračuje. Je to jako kniha složená z odlišných kapitol. Jednou jsme si odpoledne vyšli za hustého deště na pláž v Sardinii a všimli jsme si nepravidelných kaluží vytvořených deštěm. Tak vznikl náš motiv, právě takto spatřila světlo světa kreativní myšlenka stojící za prvním umyvadlem. Převést tvary přírody do průmyslové výroby je z pohledu designéra velký úkol. Tyto objekty prakticky vznikají z rozporů nebo součinnosti toho, čeho je schopná příroda, a co dokáže člověk,“ říkají návrháři.

Kolekce svým pojetím evokuje malé zálivy či oblázky utvářené nekonečným pohybem moře, zde umně transformované do keramiky. Jednotlivé prvky této kolekce vzájemně harmonicky ladí.

LAUFEN

Osobitost tradiční švýcarské značky se odráží zejména v symbióze designu, kvality a funkčnosti. LAUFEN, prémiová značka v portfoliu ROCA je jedním z předních světových výrobců sanitární keramiky s globální distribuční sítí. Již více než 120 let používá značka LAUFEN lidstvu nejstarší známý tvárný materiál, za účelem tvorby inovativních sanitárních výrobků, vysoce moderní zařízení s legendární švýcarskou přesností. Výrobky LAUFEN jsou na první pohled jedinečné tím, že jejich švýcarský návrh spojuje hlavní designové trendy.

Více informací na:www.laufen.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna