Inspirujte se tropickou džunglí

Quick-Step, 23.7.2017

Zpěv ptáků, zahrady poseté barevnými květy a exotické kraje – touhu po svém vlastním ostrůvku zeleně v sobě neseme všichni. Návrat pokojových květin sice začal již s módou kaktusů, ale teprve v roce 2016 nastal ten pravý boom rostlin, které od té doby v nebývalém množství osidlují naše interiéry. Utečme tedy na chvíli z betonové džungle a nechejme našimi domovy prorůstat džungli skutečnou. Pokojová zahrádka může být nekonečně rozmanitá – od zavěšených rostlin a palem až po kapradí a tropické vzory.

PŘÍRODNÍ, NEBO EFEKTNÍ?
Jasné barvy a vzory se významně uplatňují zejména ve světě módy. Návrháři staví na odiv výrazné a odvážné modely šatů, bot i příslušenství, na nichž se skví tropické liány, kýčovité palmy a bujné kapradiny. Na přehlídkových molech ale i v ulicích se setkáváme s nesčetnými obrazy křiklavě barevných květin, plameňáků, papoušků či ananasů. Je zde však prostor i pro romantičtější a více „retro“ pojetí exotických motivů, které pracuje například s jemnějšími rostlinnými vzory v černé a bílé. V této záplavě rozmanitosti se nepochybně najde vzor, který dokonale vyhoví každému vkusu!

TAPETY S ROSTLINNÝMI MOTIVY
Kromě toho, že je zdrojem inspirace pro svět módy, proniká džungle i do našich obydlí. Husté tropické vzory nebo třeba minimalistické abstraktní lesy na nábytku a příslušenství žijí navzdory všem trendům. Dokonce ani křiklavé květinové tapety se již nepovažují za staromódní nebo kýčovité – naopak, krásně zapadají do nynější tropické módy. Polepíte-li si doma třeba jenom jedinou stěnu tapetou s hravým rostlinným vzorem, můžete si tak vytvořit kousek nefalšované džungle. Rafinovanější detaily se vrací ve formě starožitných kousků, jako jsou staré přírodopisné knihy, velké láhve z barevného skla či patinovaný dřevěný nábytek
.

BOTANIKA VŠECH TVARŮ A VELIKOSTÍ
Džunglová móda by nebyla úplná bez několika skutečných rostlin. Nebojte se přitom zajít nad rámec jedné pokojové květiny někde v koutě. Chcete-li mít doma něco opravdového, můžete si vybrat z mnoha tropických druhů – exotické rostliny jsou dnes k dostání i v těch nejmenších květinářstvích. Nebuďte troškaři a klidně si pořiďte skutečnou palmu, nebo si nechejte celou stěnu porůst břečťanem. Anebo se obklopte šarmem rostlin „malých, ale dokonalých“: co třeba plovoucí rostliny v průhledných vázách, sbírka miniaturních kaktusů, nebo pokojová bylinková zahrádka? Začleníte-li rostliny do výzdoby svého domova, dodáte mu tak
 zaručeně na svěžesti. Nejenže do vašeho příbytku vnesou letní náladu, ale kromě toho ještě čistí vzduch. To přece zní jako dokonalá výhra!













AUTENTICKY BOTANICKY

Netřeba dodávat, že džunglová móda znamená také návrat ke kořenům ve všech myslitelných významech - tedy i návrat k materiálům jako ratan, tropická dřeva, korek, len a bambus. Jinými slovy se jedná o návrat k základům a k materiálům z přírodních zdrojů. Je-li však vaší parketou spíše luxus, projdou vám i materiály jako kůže a mramor. Jedním plynulým tahem tak můžeme přejít od přírodní krásy těchto materiálů k samotným základům našich domovů: podlahovým krytinám. Chcete-li vyvolat dojem tepla, zvolte podlahu s přirozeným vzhledem. Nic nepřekoná autentickou strukturu pravé dřevěné podlahy. Naštěstí pro ty, co odrazuje náročnější údržba přírodních podlahovin, však na trhu existuje široká škála imitací.
 

Quick-Step

Značka Quick-Step navrhuje a vyrábí širokou řadu laminátových, dřevěných a vinylových podlah, které se vyznačují svojí špičkovou kvalitou, snadnou instalací a ještě snadnější údržbou. Proslavila se zejména svým patentovaným instalačním systémem Uniclic®, který funguje zcela bez použití lepidla. Podlahy Quick-Step jsou skutečně univerzální, takže je můžete položit v celém domě. Díky širokému výběru dekorů a stylů, od klasických po módní, se najde ta pravá podlaha do každé místnosti ve vašem domě nebo bytě.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry