Konopné pesto

Pesto je omáčka pocházející z Itálie. Díky jeho širokému možnému uplatnění, jeho snadné přípravě a lahodné chuti, se však rychle rozšířilo i za hranice Itálie a našlo své místo ve spoustě kuchyní a samozřejmě i s různými obměnami.

Využijete ho jako skvělou pomazánku, omáčku na těstoviny nebo dokonce salátovou zálivku.

Bazalka, jenž je hlavní součástí pesta, snižuje krevní tlak a přirozeně uklidňuje, napomáhá trávení. Zároveň stimuluje metabolismus, a pomáhá tak odbourávat tuky. Některé odrůdy se používají k léčbě nachlazení, chřipky, žaludečních křečí, nevolnosti a bolestí hlavy.

S přidáním konopných semínek nikdy neuděláte chybu. Doporučují jej i odborníci na výživu. Jsou výborným zdrojem kvalitních bílkovin, obsahuje všechny základní aminokyseliny, vitamíny, a minerály (vápník, hořčík, draslík, fosfor, zinek). Obsahuje ideální poměr esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Při 160 stupních Celsia lehce orestujte konopná semínka Carun (asi 5 minut). Přidejte všechny přísady kromě soli a oleje. Rozmixujte v mixéru na křupavou pastu. Kdybyste mixovali příliš dlouho, směs by ztekutěla a ztratila by žádoucí konzistenci. Poté osolte a pomalu zamíchejte olej.

Z uvedeného množství naplníte tři malé zavařovací sklenice.

Obsah sklenic přelijte lžící olivového oleje a vložte do lednice. Pokud možno vzduchotěsně je uzavřete. Pesto se dá i zmrazit.


 

 

Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření