Konopné pesto

Pesto je omáčka pocházející z Itálie. Díky jeho širokému možnému uplatnění, jeho snadné přípravě a lahodné chuti, se však rychle rozšířilo i za hranice Itálie a našlo své místo ve spoustě kuchyní a samozřejmě i s různými obměnami.

Využijete ho jako skvělou pomazánku, omáčku na těstoviny nebo dokonce salátovou zálivku.

Bazalka, jenž je hlavní součástí pesta, snižuje krevní tlak a přirozeně uklidňuje, napomáhá trávení. Zároveň stimuluje metabolismus, a pomáhá tak odbourávat tuky. Některé odrůdy se používají k léčbě nachlazení, chřipky, žaludečních křečí, nevolnosti a bolestí hlavy.

S přidáním konopných semínek nikdy neuděláte chybu. Doporučují jej i odborníci na výživu. Jsou výborným zdrojem kvalitních bílkovin, obsahuje všechny základní aminokyseliny, vitamíny, a minerály (vápník, hořčík, draslík, fosfor, zinek). Obsahuje ideální poměr esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Při 160 stupních Celsia lehce orestujte konopná semínka Carun (asi 5 minut). Přidejte všechny přísady kromě soli a oleje. Rozmixujte v mixéru na křupavou pastu. Kdybyste mixovali příliš dlouho, směs by ztekutěla a ztratila by žádoucí konzistenci. Poté osolte a pomalu zamíchejte olej.

Z uvedeného množství naplníte tři malé zavařovací sklenice.

Obsah sklenic přelijte lžící olivového oleje a vložte do lednice. Pokud možno vzduchotěsně je uzavřete. Pesto se dá i zmrazit.


 

 

Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření