Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku
Recepty s jablky jsou ty známé, kdy upečemew skvělý závin, nebo koláč s jablky, nebo ty méně známé. V dnešním receptu se dozvíme, jak si udělat domácí delikatesu - paštiku s jablky. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli
připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto
osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.
DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY
Ingredience:
• 500 g kuřecích jater
• 200 ml bílého vína
• 100 ml smetany
• 250 g slaniny
• 1 jablko
• ½ cibule
• sůl, pepř
• 2 bobkové listy
• hrst vlašských ořechů
• máslo
Postup:
1. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.
2. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka
a ještě krátce restujte.
4. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.
5. Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.
6. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,
7. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.
8. Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dokonalé cappuccino z rostlinného mléka? Zvládnete to i doma
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu