Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku

Recept na paštiku s jablky Recepty s jablky jsou ty známé, kdy upečemew skvělý závin, nebo koláč s jablky, nebo ty méně známé. V dnešním receptu se dozvíme, jak si udělat domácí delikatesu - paštiku s jablky. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.

 

DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY

Ingredience:

• 500 g kuřecích jater

• 200 ml bílého vína

• 100 ml smetany

• 250 g slaniny

• 1 jablko

• ½ cibule

• sůl, pepř

• 2 bobkové listy

• hrst vlašských ořechů

• máslo

Postup:

1. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.

2. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.

3. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka
a ještě krátce restujte.

4. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.

5. Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.

6. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,

7. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.

8. Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend