Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku

DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY
Ingredience:
• 500 g kuřecích jater
• 200 ml bílého vína
• 100 ml smetany
• 250 g slaniny
• 1 jablko
• ½ cibule
• sůl, pepř
• 2 bobkové listy
• hrst vlašských ořechů
• máslo
Postup:
1. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.
2. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka
a ještě krátce restujte.
4. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.
5. Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.
6. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,
7. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy