Recepty s jablky: domácí jablečná přesnídávka

Na přesnídavce z jablek si pochutnáte i v zimě

Jablka jsou chutná, zdravá a mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání.   S jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc než oblíbený jablečný štrúdl. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa, „biozebra“, Regionální potravina apod. Pokud toužíte vyzkoušet originální recepty provoněné jablky, není nic jednoduššího.

DOMÁCÍ JABLEČNÁ PŘESNÍDÁVKA

Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.

Ingredience (na 6 skleniček):

• 2,5 kg jablek

• ½ sáčku vanilkového pudinku

• podle chuti: cukr, skořice

Postup:

1. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky.

2. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody.

3. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.

4. Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice.

5. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.

6. Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.

TIP: Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření