Taxikáři zablokují Prahu, jeďte MHD, radí letiště

TNBiz, 29.9.2017

Pražští taxikáři na pondělí 2. 10. avizovali protestní jízdu Prahou, která by měla zablokovat provoz v hlavním městě. V ohrožení je i doprava na Letiště Václava Havla. Letiště cestující nabádá, aby raději zvolili městskou hromadnou dopravu nebo vyrazili s dostatečným předstihem.

"Z důvodu avizované protestní jízdy taxikářů v pondělí 2.10. od 10:00, která by se mohla dotknout i příjezdových cest na Letiště Václava Havla Praha, prosíme cestující, aby svoji cestu na letiště plánovali s dostatečnou rezervou a v případě možnosti využili pro příjezd raději MHD linky 119 (ze stanice metra Nádraží Veleslavín), 191 (ze stanic metra Petřiny nebo Anděl) nebo 100 (ze stanice metra Zličín)," varují stránky Letiště.

Spory mezi taxikáři a řidiči společnosti Uber vyvrcholily v minulých týdnech v několik slovních potyček, a to právě na Letišti Václava Havla. Taxikářům se nelíbí, že řidiči Uberu nepoužívají taxametr a jejich podnikání je podle taxikářů ilegální.

Taxikáři položili pomyslný nůž na krk i primátorce města Adrianě Krnáčové, které dali ultimátum do minulého pátku, aby situaci vyřešila. Ta se však pouze sešla s pražským policejním ředitelem, aby se na případnou blokádu Prahy adekvátně připravili.

Sdružení taxikářů nakonec naplánovalo protestní jízdu Prahou. Podle předsedy sdružení Davida Bednáře půjde spíš o pomalý průjezd Prahou v koloně.

"Vnímáme plánovaný protest na příjezdových cestách k Letišti Václava Havla Praha jako snahu poškodit mezinárodní letiště," vyjádřilo se dále Letiště a dodalo, že spory mezi pražskými taxikáři a společností Uber se bude příští čtvrtek zabývat ve Strakové akademii expertní skupina pod vedením vládního zmocněnce pro digitální agendu.

"Jelikož byl tedy dialog nastartován, nevidíme důvod, proč by měli taxikáři blokovat mezinárodní letiště a ohrožovat tak včasné odlety cestujících z celého světa," doplňuje tisková zpráva letiště.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky