Nový obchvat u Třince zlepší provoz a uleví okolním obcím

TNBiz, 17.10.2017

Po třech letech se dnes motoristům otevře obchvat Třince. Od hustého provozu má ulevit hlavně okolním obcím. Nový úsek budou od začátku provázet dopravní omezení.

Obchvat se začal stavět v srpnu 2014 a náklady na dva ze tří úseků obchvatu se vyšplhaly na dvě a třičtvrtě miliardy. Nová čtyřproudovka začíná u obce Nebory a vede až do Bystřice.

Slavnostní otevření proběhne za účasti ministra dopravy a zadavatele stavby - ředitelství silnic a dálnic. Motoristé se budou moci po nové silnici projet od 18 hodin. Přesto nejsou všechny stavební práce dokončeny. I z toho důvodu bude na dvou místech provoz sveden ze čtyř pruhů do dvou.

Stavba obchvatu, kterou prosazovaly především obce kolem Třince kvůli husté kamionové dopravě, se dlouhá léta protahovala a neobešla se bez komplikací. Rozestavěnou silnici totiž v polovině výstavby opustila portugalská firma, jejíž tuzemský partner se dostal do insolvence. Měsíc nato se ale dělníci na stavbu vrátili.

Na obchvat má ještě navázat třetí úsek, který spojí hotovu přeložku s dálnicí D48 vedoucí do Polska. U něj se ale vyskytly komplikace, co se týče studie posouzení vlivu na životní prostředí EIA. Proto by se mělo začít stavět až příští rok.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky