Pozor na pokuty: na D1 od jara měření rychlosti v nových úsecích

TNBiz, 18.10.2017

Na dálnici D1 se začala úsekově měřit rychlost, a to mezi sjezdy Velké Meziříčí a Lhotka. Původně Ředitelství silnic a dálnic předpokládalo, že letos rozmístí radary na pěti opravovaných úsecích, nepodařilo se ale dokončit výběrové řízení na dodavatele systémů.

Dosud úsekové radary fungovaly na dálnici D1 mezi Psáři a Souticemi. Tam ovšem rekonstrukční práce na konci října skončí. Od středy přibyl další úsek, a to mezi kilometry 146 a 153. Městský úřad ve Velkém Meziříčí kvůli tomu přijal čtyři nové zaměstnance.

Už od léta měly být i další úseky, které jsou zúženy kvůli práci na dálnicí, pod dohledem radarů. To se ale nestalo a ani v nejbližší době nestane. Důvodem je špatně vypsaná zakázka - technické parametry přístrojů zvýhodňovaly pouze jednu firmu.

Ostatní, které se do výběru přihlásily, se začaly bouřit, a tak se Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo vypsat soutěž úplně novou. Kvůli těmto komplikacím by se mělo začít měřit až příští rok na jaře. Po skončení soutěže by měřící technika měla být nasazena až na pěti úsecích dálnice D1.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky